ГОЈКОВИЋ: Не може министар Вујовић да виче на посланика јер му је досадно и не жели нешто да слуша

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСТИО СЕДНИЦУ,

А ОНДА САОПШТЕНО ДА ЈЕ „ТРАЖИО ДА ИЗАЂЕ“

     Маја Гојковић

        ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић није у петак дозволила министру финансија Душану Вујовићу да с места полемише с посланицима уколико није добио реч, након чега је он напустио салу.

         „Не може министар да виче на посланика у току трајања дискусије и да каже да му је досадно и да не може то да слуша“, рекла је она, након што је Вујовићу напустио пленарну седници Скупштине Србије на којој посланици разматрају седам финасијских закона које су поднели Влада Србије и Народна банка Србије.

        Гојковићева је обавестила посланике да је Вујовић сам затражио да напусти седницу Скупштине, али је касније рекла да министар није напустио салу, већ је само „тражио да изађе“.

        Она је претходно упозорила Вујовића да не може с места да добацује посланицима, већ да мора да се јави за реч као и сви остали.

        Упозорење председнице Скупштине уследило је након пошто је Вујовић почео да се расправља са замеником шефа посланичке групе опозиционе Социјалдемократсе странке (СДС) Јанком Веселиновићем, који је износио критике на Предлог закона о осигурању депозита.

        Бета

Категорије: 

Коментари