Ево шта скупштинска већина није могла да поднесе из уста посланика Марка Јакшића

ДВАПУТ ОПОМЕНУТ И ЛИШЕН МИКРОФОНА ЗБОГ ОПТУЖБЕ

НИКОЛИЋА, ДАЧИЋА И ВУЧИЋА ЗА ВЕЛЕИЗДАЈУ

Маркo Јакшић

  • Главни „успех“ данашње владе Србије је њена наводна борба против корупције и криминала, али да вас подсетим да је највећи криминал у правном систему сваке државе - тзв. чин националне велеиздаје
  • У Америци је 25-годишњи Бредли Менинг за одавање државне тајне добио 35 година строгог затвора. Ако бисмо следили амерички систем правде - бојим се да би због издаје на КиМ наше државно руководство било вечито на робији...
  • Ондашњи председнички кандидат, а данас председник Србије - магистар Томислав Николић - обећао је да ће да поништи Боркове договоре и да никада неће постојати граница између КиМ и централне Србије. Слагао нас је! Направио је границу на Јарињу и Брњаку и уместо да поништи Боркове договоре - он нам, заједно са владом Србије, пласира десет пута горе бриселске споразуме
  • До пре неког времена - прваци Српске напредне странке имали су за политички програм Велику Србију. Колико се сећам, садашњи председник СНС био је и уредник листа „Велика Србија“. Данас кад су на власти - спроводе политички програм Велике Албаније

          БИЛО је у Народној скупштини опомена посланицима и њиховог удаљавања са седница.

          Многи су наивно веровали да је то остало у „проклетим деведесетим“.

          А обновило се: под владајућом већином која за себе тврди да је Србима донела први победнички Видовдан у целој њиховој историји.

          Е, ти и такви ЕУ-видовданци су данас у Народној скупштини прво двапут опомињали посланика Марка Јакшића, а убрзо потом му искључили микрофон и удаљили из сале до краја скупштинског заседања. Само зато што је оштро критиковао Бриселски споразум и Томислава Николића, Ивицу Дачића и Александра Вучића.

          Факти објављују Јакшићев скупштински говор у целини. И оно што је стигао да каже и оно што би рекао да није спречен бруталном интервенцијом председника Скупштине Небојше Стефановића.

Говор посланика ДСС у Народној скупштини Републике Србије др Марка Јакшића

 

          БРИСЕЛСКИ споразум који је потписала ова влада представља чин највеће националне издаје у историји српског народа.

          Сам споразум је на најсуровији начин - сатирање темеља духовности српског народа у целини. А пре само пет година - у истом овом дому - ондашњи посланици Скупштине Србије, од који се неки и данас налазе у посланичким клупама, одбили су много бољи и за Србе на КиМ Ахтисаријев план.

          Које су то силе небеске нагнале политичку елиту Србије да промени национално становиште? Само гола власт.

          Власт која је била од 2008. до 2012. године, као и ову садашњу, скројили су амбасадори западних земаља, пре свега Америке. Цена доласка на власт била је флексибилност или боље речено - издаја Косова и Метохије.

          Зато смо за време претходне власти имали Боркове договоре, а данас Бриселски споразум који у суштини представља капитулацију државе.

          Ова издаја се брани изговором да је то због бољег живта грађана Србије јер ће уласком у ЕУ, а предајом Косова, њихов материјални статус бити бољи. У стварности, што ближе Европској Унији - грађани живе све теже. По систему: што ближе Нишу - све горе пишу.

          Главни „успех“ данашње владе Србије је њена наводна борба против корупције и криминала, али да вас подсетим да је највећи криминал у правном систему сваке државе - тзв. чин националне велеиздаје.

          У Америци је 25-годишњи Бредли Менинг за одавање државне тајне добио 35 година строгог затвора. Ако бисмо следили амерички систем правде - бојим се да би због издаје на КиМ наше државно руководство било вечито на робији...

          (посланик Јакшић овде добија од председнника Скупштине Небојше Стефановића прву опомену)

          ... За утеху можда могу да очекују да им сепаратистичка власт у јужној српској покрајини додели име једне од улица због заслуга у стварању независног Косова, за шта ја препоручујем Ивицу Дачића као потписника Бриселског споразума...

          (Стефановић изриче другу опомену посланику Јакшићу)

          ... Да ли би та улица била поред улице Била Клинтона или Тонија Блера - остаје да се види.

          Даме и господо, данас бирамо реконструисану владу Републике Србије, али ипак треба да се подсетимо шта су прваци из ове власти говорили у предизборној кампањи.

          Ондашњи председнички кандидат, а данас председник Србије - магистар Томислав Николић - обећао је да ће да поништи Боркове договоре и да никада неће постојати граница између КиМ и централне Србије.

          Слагао нас је! Направио је границу на Јарињу и Брњаку и уместо да поништи Боркове договоре - он нам, заједно са владом Србије, пласира десет пута горе Бриселске споразуме.

          У нашем народу постоји пословица, записао ју је Вук Караџић, која гласи: „Нико крупно ко Турчин не лаже!“.

          Мени се чини да ова власт то чини још крупније, можда и зато што смо пет векова робовали под Турцима па се овај пелцер јако добро примио код нашег државног руковоства. Уосталом, до пре неког времена - прваци Српске напредне странке имали су за политички програм Велику Србију. Колико се сећам, садашњи председник СНС био је и уредник листа „Велика Србија“. Данас кад су на власти - спроводе политички програм Велике Албаније.

          Поједностављено, није важно да ли је Србија или Албанија, важно је да је - велика...

          (на овом месту је Стефановић искључио посланику Јакшићу микрофон и изрекао му меру удаљења са седнице).

Ево шта је Јакшић имао намеру да још каже - ево шта јавност Србије није чула

Некад су Србе са КиМ протеривали Турци, Немци и Арбанаси, а данас - Срби Србе

  • Влада која има за економску политику празне фондове ЕУ и крезубог арапског шеика - нема велику будућност
  • Председник Србије, магистар Томислав Николић, снисходљиво моли руководство Белорусије да помогне посрнулу машинску индустрију ове земље. То тражи од Белорусије којој је Србија - на захтев ЕУ - увела економске санкције. Лицемерно нема шта!

          ... ПОСЛЕ потпиасног Бриселског споразума Србима на КиМ прети велико етничко чишћење. О томе говори и нацрт закона који је припремила владина Канцеларија за КиМ који предвиђа да између 10 и 12 хиљада људи остану без својих радних места после локалних новембарских избора које је расписала Атифете Јахјага.

          За Србе се предвиђа да сви иду на социјални казан са платом од 9.000 динара која може бити рефундирана и у натури (брашно, шећер, уље).

          Таквих људи, са члановима њихових породица, биће готово 50.000.

          Некад су Србе са КиМ протеривали Турци, Немци и Арбанаси, данас то раде Срби Србима. Некад су Србе прогонили огњем и мачем, данас то чине ускраћивањем права на рад, што је супротно Уставу државе Србије.

          Овој тзв. реконструисаној влади не предвиђам дуго трајање.

          Влада која има за економску политику празне фондове ЕУ и крезубог арапског шеика - нема велику будућност. Додуше, признајем, има и другачијих тонова. Председник Србије, магистар Томислав Николић, снисходљиво моли руководство Белорусије да помогне посрнулу машинску индустрију ове земље. То тражи од Белорусије којој је Србија - на захтев ЕУ - увела економске санкције.

          Лицемерно нема шта!

          Тако не бива, или боље рећи - не може дуго да траје.

Ево шта је посланик ДСС рекао Фактима после увођења скупштинске цензуре

ЈАКШИЋ: Посланик може издајнику рећи да је издајник, а да га не хапсе

  • Одузимање речи уследило је у режији првог потпредседника владе са циљем да се сакрије истина о Косову. Али, шта год они радили и говорили - истина о Косову и Метохији ће се чути. Чак и упркос блокади медија. Нема тог Александра Вучића и Ивице Дачића који могу да забране народу да говоре о издаји
  • Иначе, имао сам намеру, примера ради, да питам Александра Вучића: зашто се извињава грађанима Србије за своју политику у протеклих 15 година? Ако жели да окаје грехе - то треба да уради у цркви, пред својим исповедником. Да ли то значи да ће после две године опет Александар Вучић да каже да ова политика није добра, да је боља и једино права нека трећа?

          ОДУЗИМАЊЕ речи било је део припремљеног плана у режији Александра Вучића.

          Док ја нисам добио реч, у сали није било ни Небојше Стефановића ни Александра Вучића. Седницом је председавао посланик ПУПС-а. Чим сам почео да говорим, Стефановић је ушао у салу, померио посланика ПУПС-а, а за њим се појавио и Александар Вучић.

          Зашто су ми одузели реч? Зато што су се бојали реплика после мог говора. Имао сам још много тога да им кажем, а време за први наступ било је ограничено.

          Имао сам намеру, примера ради, да питам Александра Вучића: зашто се извињава грађанима Србије за своју политику у протеклих 15 година? Ако жели да окаје грехе - то треба да уради у цркви, пред својим исповедником. Да ли то значи да ће после две године опет Александар Вучић да каже да ова политика није добра, да је боља и једино права нека трећа?

          Наравно, питао бих га још много тога.

          Иначе, после „удаљавања“ сам на конференцији за штампу рекао да се  у Скупштини Србије уводи вербални деликт и да власт жели да у мраку изда Косово и Метохију. А да јој о издаји нико ништа не би говорио, што је и показало тродневно заседање Народне Скупштине Србије, на којем се о свему говорило осим о сецесији јужне Српске покрајине.

          Одузимање речи је режија првог потпредседника владе са циљем да се сакрије истина о Косову. Али, шта год они радили и говорили - истина о Косову и Метохији ће се чути. Чак и упркос блокади медија. Нема тог Александра Вучића и Ивице Дачића који могу да забране народу да говоре о издаји.

          Зато се и један и други све ређе појављују на масовним скуповима где доживљавају непријатности, па се људи и хапсе, као што се десило у Текеришу код Лознице. Тамо су грађанина Милетића ухапсили само зато што је Ивици Дачићу рекао да је издајник.

          Ако због ичега вреди бити посланик - то је због тога што издајнику можеш да кажеш да је издајник, а да не одеш у затвор.

          Иначе, после „удаљавања“ су ми се чак и посланици владајуће СНС љубазно јављали. Њихова имена не желим да наводим да колегама тиме не правим неприлике.

А ево шта је о Јакшићевом наступу и оним што је уследило јавио Танјуг

ВУЧИЋ: Ја сам међу онима који умеју да се стиде и чувају Србију

          ПРЕДСЕДНИК парламента Небојша Стефановић изрекао је данас две опомене, а након тога и одузео реч посланику ДСС Марку Јакшићу због његових оцена о „издаји на Косову“, што су у ДСС оценили као увођење „вербалног деликта“, а вицепремијер Александар Вучић прокоментарисао цитирајући Дучића:“Неки се нечега стиде, а неки ничега“.

          Јакшић је на седници парламента, на чијем дневном реду је избор нових чланова владе, рекао да је бриселски споразум „највећи вид издаје српског народа“ која се издаја брани под изговором да је то због бољег живота грађана Србије.

          Он је државно руководство Србије оптужио за „издају и велеиздају“ и рекао да се као успех владе наводи борба против криминала и корупције иако је управо прави криминал у правном систему „чин националне велеиздаје“.

          „Робовали смо пет векова под Турцима, па је то вероватно оставило печат на нашој политичкој елити. Данашњи избор владе је обична политичка фарса јер се власт Србије не налази ни у влади и скупштини већ у западним амбасадама“, рекао је Јакшић наводећи да српска власт више спроводи програм велика Албанија него велика Србија.

          Јакшић је рекао и да би „сепаратистичка власт у Приштини“ могла да се одужи српској власти тако што би једна улица у Приштини могла да се назове по премијеру Србије Ивици Дачићу.

          Након две опомене, Стефановић је одузео реч Јакшићу наводећи да када се неко оптужи за издају то представља брутално вређање достојанства те особе.

          Први потрпедседник владе Александар Вучић рекао је да све што је Јакшић говорио много више говори о њему и онима који га подржавају, него о онима на које се његове речи односе.

          „Нећу да подсећам ко је шта урадио на Косову и Метохији, ко је пустио Фљору Бровину и браћу Мазреку на слободу, нека то остане у прошлости. Много је важније шта је било чији план за Косово и Метохију и шта је то што можемо да урадимо, а да поштујемо реалност и они што Срби имају на северу и јужно од Ибра и да покушамо у миру да направимо напредак за наш народ и сачувамо интегритет“, рекао је Вучић.

          Он је додао да је, ако постоје мудрија решења, влада спремна да разговара и да их прихвати.

          „Обично људи себе могу да унизе одређеним изјавама, а тешко другога. Као што је рекао Дучић, неки се нечега стиде, а неки ничега. Поносан сам што сам у првој категорији, а жалостан што има оних који се не стиде ничега и управо зато се ничега не боје и таквих људи се треба чувати. Срећом они не чувају Србију, него ови други“, навео је вицепремијер.

Категорије: 

Коментари