ДСС: Цветковићева влада задуживала Србију по 55 евра сваког секунда!

ПОСЛАНИЦИ ОПОЗИЦИЈЕ ПРОТИВ ДРЖАВНИХ ГАРАНЦИЈА

ЗА НОВЕ КРЕДИТЕ, ОЦЕНИВШИ ДА СУ НЕКЕ И ШТЕТНЕ И СУЛУДЕ

  • Чедомир Јовановић оптужио владу да пред расписивање избора од парламента, који се више никада неће састати, тражи одобрење да се Србија задужи за скоро две милијарде евра
  • Посланик ДСС Милан Димитријевић питао је зашто грађани Србије морају да буду таоци „неодговорне политике СПС и неодговорног вођења једног предузећа”

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Посланици опозиционих странака у Скупштини Србије оценили су данас током расправе о давању гаранција Србије за нова задуживања, да су неке од њих штетне, бесмислене и сулуде.

         Током обједињене начелне расправе о давању гаранција, међу којима су задуживање Галенике, Јат ервејза и ТЕ Костолац Б, шеф посланичке групе Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оптужио је владу да пред расписивање избора од парламента, који се више никада неће састати, тражи одобрење да се Србија задужи за скоро две милијарде евра.

         „Не постоји ниједна земља која се задуживала ритмом као Србија. Не постоји ниједна влада која свесно крши правила која је сама успоставила”, рекао је Јовановић.

         И посланици Демократске странке Србије (ДСС) и Српске радикалне странке (СРС) сматрају да су предложена задуживања катастрофална, посебно задуживање за Галенику.

         Посланик ДСС Милан Димитријевић питао је зашто грађани Србије морају да буду таоци „неодговорне политике Социјалистичке партије Србије и неодговорног вођења једног предузећа”.

         Посланик ДСС Милан Лапчевић рекао је током расправе да се „Влада Србије од почетка мандата Мирка Цветковића задуживала 55 евра сваког секунда”

         Посланик Српске радикалне странке Дејан Мировић рекао је да се та странка посебно противи задуживању код Европске банке за обнову и развој и Европске инвестиционе банке, јер се тиме, како је оценио, подстиче корупција.

         „ЕУ и Међународни монетарни фонд су ти који задужују ову земљу управо преко актуелне владе. Ово је штетан сет закона, не само за нашу економију, већ и за наше грађане, јер ће кредите грађани отплаћивати преко пореза”, нагласио је он.

         Посланик социјалиста Зоран Касаловић истакао је да је кредит од 70 милиона евра код четири комерцијалне банке за Галенику неопходан за рефинансирање постојећих краткорочних обавеза те компаније.

         Он је нагласио да од рада Галенике зависи нормално снабдевање тржишта лековима, и да би у случају поремећаја рада те компаније једини губитници били пацијенти. 

Категорије: 

Коментари