ДС оптужује СНС за „диктатуру“ и „фашизацију“, а СНС „ђиласовце“ за покушај линчовања Вучића

СНС ТВРДИ ДА ЈЕ ЂИЛАСОВА ФИРМА ОТКАД ЈЕ ДС НА ВЛАСТИ ЗАРАДИЛА ТОЛИКО ДА БИ ОД ТЕ СУМЕ МОГЛО ДА СЕ ИЗГРАДИ 350.000M² СТАНОВА

  • Посланичка група ДС затражила да се шеф посланика Српске напредне странке Зоран Бабић јавно извини и грађанима „жртвама геноцида“ и ДС
  • Бабић одбио да се извини, указавши да је 2008. проценат незапослености био 13,1 одсто, а четири године касније, на крају мандата ДС-а, већи од 26 одсто „што значи да је тај проценат дуплиран“
  • Потпредседник СНС и председник Народне скупштине Небојша СТЕФАНОВИЋ: У Скупштини Србије влада затрована атмосфера у којој ДС покушава да изврши линч Александра Вучића, министара из СНС и свих из те странке. ДС брутално злоупотребљава директне преносе седница парламента да представнике власти и СНС назива диктаторима и говори да СНС покушава да изврши фашизацију друштва, а заправо тако желе да прикрију катастрофално стање у друштву и држави које је остало иза њих

        ПОСЛАНИЧКА група Демократске странке затражила је данас да се шеф посланика Српске напредне странке Зоран Бабић јавно извини грађанима „жртвама геноцида и ДС-у“, а Бабић је рекао да нема намеру то да учини будући да је „рекао истину“.

        У Скупштини је, иначе, настављена полемика: заменик шефа посланичког клуба ДС Јанко Веселиновић питао је председника парламента Небојшу Стефановића шта ће учинити да казни Бабића, а Стефановић је рекао да у парламенту влада затрована атмосфера у којој ДС покушава да изведе линч СНС.

        Шеф посланика ДС Борислав Стефановић рекао је на конференцији за новинаре у Парламенту да је Зоран Бабић употребио „прескупу“ реч која се не може користити у цивилизованом разговору и оценио да је на тај начин увредио жртве геноцида и у српском и у другим народима.

        „Тај потез је недопустив и скандалозан“, рекао је Стефановић.

        Он је затражио Бабићеву смену са места председника Радне групе која ради на изради кодекса понашања посланика. Стефановић сматра да је Бабић недостојан те функције и да не може да прича о моралу. Притом је нагласио да демократе неће учестовати у раду те групе уколико он не буде смењен.

        Посланички клуб ДС-а, како је рекао, тражи и хитну седницу Колегијума Скупштине Србије да се види на који начин се у тим, како су оценили, нарушеним околностима може наставити рад парламента. Стефановић је рекао да ће се демократе вратити у скупштинске клупе и учествовати у раду парламента.

        Бабић је у изјави Тањугу рекао „да му не пада на памет да се извини због истине“ и истакао да су демократе, у време претходне владе, системски уништавале радна места и створиле огромну незапосленост, а да је системско уништавање радних места геноцид.

        Он је навео да је 2008. проценат незапослености био 13,1 одсто, а четири године касније, на крају мандата ДС-а, већи од 26 одсто „што значи да је тај проценат дуплиран“.

        „Шта је геноцид него системско и планско уништавање“, рекао је Бабић.

        Према његовим речима, демократе покушавају да оперу своју биографију, „али да им је то џаба“.

Заменик шефа посланичког клуба ДС Јанко Веселиновић питао је данас председника парламента Небојшу Стефановића шта ће учинити да казни шефа посланичке групе напредњака Зорана Бабића „због изговарања речи геноцид на олак начин и у политичке сврхе“.

        „Питам председника скупштине шта ће учинити да казни овакво понашање, за изговорену реч која се јасно дефинише и кроз међународне пресуде и правне дефиниције, а на латинском значи убити. То је признат међународни злочин намерног и потпуног или делимичног уништења народа и спада у најтеже кривично дело“, рекао је Веселиновић на седници парламента, у делу када сваког уторка и четвртка посланици постављају питања и траже објашњења.

        Он је председника парламента питао и због чега је то дозволио, због чега је дозволио да се укаља углед скупштине, понизи држава чији су многи припаднции били жртве геноцида...

        Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да Демократска странка новим таласом увреда на рачун СНС-а покушава да прикрије катастрофално стање које је оставила за собом, као и милијарде динара које је њихов лидер Драган Ђилас зарадио.

        „У Скупштини Србије влада затрована атмосфера у којој ДС покушава да изврши линч Александра Вучића, министара из СНС и свих из те странке“, рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

        Он је навео да ДС, „брутално злоупотребљавајући“ директне преносе седница парламента, представнике власти и СНС назива диктаторима, говори да СНС покушава да изврши фашизацију друштва, а заправо тако желе да прикрију катастрофално стање у друштву и држави које је остало иза њих.

        Стефановић је прецизирао да шеф посланика СНС Зоран Бабић није рекао да је неко из ДС-а неког убио када је говорио о геноциду над радним местима, већ је говорио метафорично о људима који су због политике ДС остајали без посла.

        Стефановић сматра да нови талас увреда из ДС има за циљ да се прикрије да је Ђиласова фирма „Дајрект медија“, откако су он и ДС на власти, зарадила готово 39 милијарди динара, док је због њихове политике велики број грађана ове земље остао без посла.

        „То је у најмању руку неморално“, рекао је Стефановић и навео да је човеку са просечном платом у Србији потребно 74.000 година да би тај новац зарадио, а за ту суму у Београду би могло да се изгради 350.000 квадратних метара станова.

        „(Шеф посланика ДС) Борислав Стефановић је данас рекао да смо фашисти. Свакога дана Александра Вучића по хиљаду пута називају диктатором и очекују да седимо у клупама и ћутимо. Нећемо ћутати, подсећаћемо их на оно што су радили“, рекао је Стефановић.

        Према његовом уверењу, нико ни у ДС не може да каже да је морално прихватљиво да се неко на власти толико обогати, јер ни у једној другој држави то није прихватљиво.

        (Тањуг)

Категорије: 

Коментари