ДРЕЦУН: СНС има безмало 50 одсто подршке - ни Шешеља се не бојимо

ЂУРИШИЋ: ДРЖАЊЕ НЕКОГА У ХАГУ ГОТОВО 12 ГОДИНА БЕЗ ПРЕСУДЕ ЈЕ ЉАГА И НА ТРИБУНАЛУ ИНА МЕЂУНАРОДНОЈ ПРАВДИ

Mилован Дрецун

        ДРЖАВА неће дозволити било какву дестабилизациjу, ма од кога она долазила, изjавио jе данас посланик СНС Mилован Дрецун поводом пуштања Воjислава Шешеља из Хашког трубунала, док из опозиционе ДС наводе да jе СРС одувек била њихов политички противник, те да у „кумовске и породичне свађе“ не желе да улазе.

         „Странка коjа jе добила подршку скоро 50 одсто бирача на изборима, свакако има стабилну политичку позициjу коjу не могу да уруше ни Воjислав Шешељ ни његова странка коjа jе добила два или три посто“, рекао jе Дрецун новинарима у Скупштини Србиjе.

        Oн jе додао да држава има стабилне институциjе и да jе окренута просперитету грађана, тако да неће дозволити било какву стабилизациjу.

        Став Социjалистичке партиjе Србиjе jе идентичан као и став владе, рекао jе посланик те партиjе Ђорђе Mилићевић.

         „Чини ми се да у овом тренутку ништа не може пореметити политичке прилике у Србиjи. Србиjа има jасан правац, пут коjим треба ићи, а то свакако jесте европски пут, наставак модернизациjе, реформских процеса без коjих неће бити позитивних помака у Србиjи“, нагласио jе он.

        Посланик ДС Балша Божовић каже да су радикали одувек били политички противници демократа, као и обрнуто, али jе оценио да jе приметна нервоза у редовима СНС.

         „Mноги посланици су у међувремену из СРС прелазили у СНС, сад се неки колебаjу да ли ће се у њу вратити. Породичне свађе лидера те две политичке опциjе нас у том смислу не занимаjу“, одговорио jе Божовић новинарима.

        Посланик Социjалдемократске странке Mарко Ђуришић изнео jе лични став да пуштање Воjислава Шешеља на слободу неће имати политичке последице на живот у Србиjи.

         „Лично могу да вам кажем, јер ми као странка нисмо заузимали став, да jе неприхватљиво да jедан човек буде готово 12 година у притвору без пресуде и да jе тим процесом стављена jедна љага на рад Хашког трибунала за међународне злочине, уопште на међународну правду“, рекао jе Ђуришић.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари