Regnum пренео да је Путин понудио Вучићу „Панцир-С” и ракетне бацаче „Ураган”

РУСКА АГЕНЦИЈА: СРБИЈА ЋЕ – КАД ДОБИЈЕ ОРУЖЈЕ КОЈЕ ЖЕЛИ – БИТИ ГЛАВНА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ

"Панцир-С!"

  • Regnum из текста објављеног у „Новостима” посебно потенцирао да се Путин Вучићу у време параде на Црвеном тргу „често нагињао” и указивао му на особине више оружја, да је председник Србије рекао да је „Ураган” за њу прескуп, а да се поводом „Панцира-С” уздржао од коментара
  • Руска агенција нагласила да Србија у последње време ради на јачању својих оружаних снага. И подсетила да је Русија 2017-те Србији бесплатно испоручила шест ловаца МиГ-29 и да ће исто учинити и са 30 тенкова Т-72 и истим бројем борбених возила пешадије БРДМ-2. Regnum наводи да се ради о наоружању вредном 600 милиона долара

          РУСКА информативна агенција Regnum `препричала` је својим читаоцима текст објављен у „Вечерњим новостима” у којем се наводи да је Владимир Путин Александру Вучићу – у време параде на Црвеном тргу – препоручио да Србија од Русије набави ракетно-топовски систем „Панцир-С1” и вишецевни ракетни бацач „Ураган”.

          „Новости” су на ту тему објавиле овај текст:

          „ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић открио је шта му је током параде шапнуо његов домаћин Владимир Путин.

          Шеф државе каже да Путин одлично познаје руско наоружање и да му је у тренутку када су испред њих пролазили системи “Панцир” и “Ураган” дошапнуо да је то права ствар за Србију и да су се одлично показали у Сирији, напомињући да је “Ураган” веома скуп за нас, док могућност набавке “Панцира”, о чему су ''Новости'' јуче писале, није додатно коментарисао.

          ''За Путина је најрадоснији тренутак био пролазак тенка Т-34 са белоруског фронта. То је подсећање на Други светски рат и легендарни руски тенк који je излазио на крај са најмоћнијим немачким 'леопардима'. Али се мени у више наврата нагињао да каже - ово оруђе нам се показало веома добро у Сирији, ово би требало и ви да размотрите. Ово је показало највећу ефикасност”.

          Посебно ми се обратио када су у питању била два система – један је “Панцир С”, а други “Смерч”, рекао је Вучић.

"Ураган"

          Додао је да када је реч о систему “Ураган смерч” немамо могућности и не можемо то себи да приуштимо у овом тренутку.

          Путин му је, како је казао, рекао да су ти системи показали изузетну снагу, ефикасност у правој борби, не вежбовним активностима већ у дејствима у Сирији”.

          Regnum је из текста посебно потенцирао да се Путин Вучићу у време параде „често нагињао”, да је председник Србије рекао да је „Ураган” за њу прескуп, а да се поводом „Панцира-С” уздржао од коментара.

          Агенција је нагласила да Србија у последње време ради на јачању својих оружаних снага. И навела да је Русија 2017-те Србији бесплатно испоручила шест ловаца МиГ-29 и да ће исто учинити и са 30 тенкова Т-72 и истим бројем борбених возила пешадије БРДМ-2.

          Regnum наводи да се ради о наоружању вредном 600 милиона долара.

          Додатно је подсетио да Београд преговара са руском државном компанијом „Рособоронэкспорт” о куповини шест вишенаменских хеликоптера Ми-17 и четири борбена Ми-35.

          Regnum подсећа и да Србија може од Белорусије купити зенитне ракетне системе С-300 и још шест ловаца МиГ-29.

          На крају наови да експерти процењују да ће Војска Србије – кад све поменуте испоруке буду завршене – „постати најмоћнија војна сила у региону”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари