Подгоричанин Милета Павићевић Чича мора у затвор јер је судију поздравио са „Помаже Бог”

БИЛО МУ ОДРЕЂЕНО ДА ПЛАТИ 500 ЕВРА КАЗНЕ, АЛИ ОН ИЗАБРАО ДА 20 ДАНА ПРОВЕДЕ У ЗАТВОРУ У СПУЖУ

  • „Први који се јавио да ми помогне са 500 евра био је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, али сам му се захвалио и рекао да не желим да црквене паре пуне буџет Вишег суда у Подгорици. Благословио је мој одлазак у затвор и рекао да с обзиром на то да је цео мој живот једна велика робија, ових двадесетак дана ће ми доћи као одмор“

          МИЛЕТА Павићевић Чича, председник Уједињеног равногорског покрета Црне Горе, спрема се да пође у спушки затвор на издржавање казне од 20 дана, јер не жели да плати казну од 500 евра коју му је одредила судија Сузана Мугоша због "недоличног понашања" приликом његовог сведочења у Вишем суду у процесу за покушај тероризма који се води против 14 особа.

          "Први сам у историји суда поздравио судију са 'Помаже Бог!' и ето зарадио по џепу. Немам намеру да платим казну, већ ћу је радије одробијати. И тамо у Спужу ја ћу ширити своју мисију. Први који се јавио да ми помогне са 500 евра био је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, али сам му се захвалио и рекао да не желим да црквене паре пуне буџет Вишег суда у Подгорици. Благословио је мој одлазак у затвор и рекао да с обзиром на то да је цео мој живот једна велика робија, ових двадесетак дана ће ми доћи као одмор. Болестан сам и лоше се осећам. Чекам полицајце да ми закуцају на врата и одведу ме у Спуж. Давно сам изабрао свој пут страдања и од њега не одустајем", каже Павићевић.

          Управо је ових дана Павићевић направио необичан гест када је, мимо свих протокола, успео да дође до Француза Арна Гујона, оснивача хуманитарне организације "Солидарност за Косово" који је боравио у Подгорици, и поклони му стару српску војничку капу.

          Обрадовао се Француз неочекиваном дару и накривио капу на глави. Подсетио га је Чича да је исту својевремено носио и Шарл де Гол.

          "Ово вам је српска капа са Дражине Равне горе", казао је Павићевић и позвао Гујона да посети његов музеј који се налази у породичној кући у Подгорици.

          (Новости)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари