CIA у Подгорици напујдала све тајне службе у региону на Србију и Српску

„НОВОСТИ“: СРБИЈА ОЗНАЧЕНА КАО ОПАСНА РУСКА БАЗА НА БАЛКАНУ

  • Војни аналитичар Љубан КАРАН: Изазивање унутрашње нестабилности и нереда најјаче је оружје на које западни стратези рачунају. Критичан тренутак биће када САД и NATO схвате да не могу да успоставе контролу над Србијом. Опасност је у томе што виша фаза може да склизне у оружану агресију

        ЗАПАДНИ центри наложили су обавештајним службама из региона да појачају деловање против интереса Србије, а у средишту нове антисрпске обавештајне офанзиве биће подривање Републике Српске, пишу „Вечерње новости“ и тврде да Београд има припремљен одговор на сваку верзију потенцијалних удара.

        Исти извор наводи да је договор о мекој офанзиви на Србију постигнут на недавном састанку у Подгорици, којем су, осим домаћина из америчке тајне службе CIA, присуствовали и шефови хрватске службе СОА, албанске ШИК, македонске УБК, а задатке је добила и косовска КИА, као и Обавештајно-безбедносна агенција из БиХ, те црногорска Агенција за националну безбједност.

        На овом скупу, пише лист, Србија је означена као опасна руска база на Балкану.

        Ове информације су, према сазнањима „Вечерњих новости“, саставни део политике новог загревања никада охлађених односа у региону.

        „У овом пакету су и акције о илегалној војној обуци младих Бошњака у режији Бакира Изетбеговића и ратних команданата из редова СДА, али и наоружавање Хрватске и њена антисрпска реторика“, пише лист.

        Према истом извору, важне карике овог специјалног рата су улазак Црне Горе у NATO, настојање да се формира такозвана војска Косова, а Македонија преуреди на проалбанским основама.

        Војни аналитичар Љубан Каран рекао је за „Вечерње новости“ да је изазивање унутрашње нестабилности и нереда најјаче оружје на које западни стратези рачунају, те да ће критичан тренутак бити када САД и NATO схвате да не могу да успоставе контролу над Србијом.

        „Опасност је у томе што виша фаза може да склизне у оружану агресију“, рекао је Каран, наводећи да терористичке акције против Србије није тешко подстаћи, с обзиром на то да постоје добро обучени терористи у окружењу, што је случај са групама под контролом бошњачког руководства у БиХ, као и приштинске власти на Косову, а сви су под капом Запада.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари