Шешељ није пуштен у београдски Виши суд па демонстративно запалио заставе ЕУ и NATO

ДОШАО ПРЕД СУД ИАКО ЈЕ БИО ОБАВЕШТЕН ДА СЕ ЊЕГОВО САСЛУШАЊЕ ОДЛАЖЕ

Војислав Шешељ

        ВИШИ суд у Београду саопштио је да је отказано за данас најављено саслушање председника Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља у поступку за његово изручење Хашком трибуналу.

        Како се наводи на сајту Вишег суда, судија за претходни поступак Одељења за ратне злочине отказао је саслушање Шешеља из процесних разлога, о чему је лидер СРС-а обавештен јуче у раним поподневним часовима.

        Нови датум саслушања биће накнадно одређен, навео је Суд.

        Шешељ је данас испред Вишег суда у Београду запалио заставе ЕУ и NATO.

        Он је са присталицама СРС-а дошао испред суда иако му је саслушање у поступку за његово изручење Хашком трибуналу отказано.

        Како јавља N1, Шешељ је покушао да уђе у зграду суда, али га обезбеђење није пустило па је у знак протеста запалио заставе ЕУ и NATO.

        Он је присталицама прочитао писмо које је добио од суда, а у коме се наводи да су разлози за одлагање његовог саслушања то што из Хашког трибунал није стигао одговор на одређена процедурална питања које је упутила Србија.

        Шешељ је јуче на конференцији за новинаре рекао да ће се одазвати позиву Вишег суда.

        Хашки трибунал најавио је да ће 31. марта донети пресуду Шешељу и наложио Влади Србије да обезбеди његово присуство на изрицању пресуде.

        Шешељ је више пута поновио да неће добровољно отићи у Хаг.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари