ШЕШЕЉ: Ако ме Вучић изручи Хагу - сврстаће се са Ђинђићем, Тадићем, Коштуницом и Живковићем

ПОТВРДИО ДА НЕЋЕ БЕЖАТИ И СКРИВАТИ СЕ И ДА ЋЕ „ПРУЖИТИ ПАСИВНИ ОТПОР“

Др Војислав Шешељ

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је покренут поступак за његово изручење Хашком трибуналу.

        Он је на конференцији за новинаре рекао да је добио судски позив да се као окривљени појави пред Вишим судом у Београду 10. марта по налогу жалбеног већа Хашког трибунала.

        „Одазваћу се позиву. Нећу бежати и сакривати се, али нећу ни добровољно ићи у Хаг. Позиваћу се на Европску конвенцију о људским правима, на право на правично суђење, право на суђење у разумном року и право да се сам браним“, рекао је Шешељ.

        Хашки трибунал је најавио да ће 31. марта донети пресуду Шешељу и наложио Влади Србије да обезбеди његово присуство на изрицању пресуде.

        Он је додао да ће у случају да Влада одлучи да га изручи Хагу пружити пасивни отпор.

        „Верујем да је Александар Вучић на тешким мукама јер је свестан шта би за њега значило ако ме изруче Хагу. Била би то мрља која би га сврстала у ред са Тадићем, Коштуницом, Ђинђићем, Живковићем и осталима који су изручивали Србе Хагу“, рекао је Шешељ.

        Он је додао да ће без обзира на судски позив, предизборна кампања странке тећи својим током, као и да ће СРС 24. марта одржати митинг на Тргу републике у Београду на под називом „Бунт против Вучићевог режима“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари