Не тражите арбитражу оних који подржавају Шиптаре!

РАДИКАЛИ ПРОЗВАЛИ ВЛАСТ

ЗБОГ НОВОГ ОБРАЋАЊА БРИСЕЛУ

 Делагација Српске радикалне странке на северу Косова и Метохије

  • Уместо да  поводом Јариња и Брњака инсистира на примени Резолуције 1244 и решење тражи у оквиру Уједињених нација, режим се обраћа ЕУ која је од почетка на страни шиптарских терориста, што је – скандалозно и супротно српским националчним интересима 

     «СРПСКА радикална странка оценила да је потез режима Бориса Тадића - да Европској унији достави предлог за решење проблема на прелазима Брњак и Јариње - скандалозан и супротан српским националним интересима.

     Уместо да режим инсистира на примени Резолуције 1244 и решење тражи у оквиру Уједињених нација, обраћа се ЕУ која је од почетка на страни шиптарских терориста.

     Довођење шиптарских цариника на прелазе Брњак и Јариње спровела је управо мисија ЕУ, Еулекс. Брисел је јасно поручио да ће царинске послове на прелазима „обављати стручни цариници Еулекса уз присуство косовских цариника“, као и да је то део договора који је постигнут у дијалогу Београда и Приштине уз „услуге добре воље ЕУ о царинском печату“.

     Поред тога што шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић нуди предлог решења ЕУ, а не УН-у, спорно је и то што је садржина предлога тајна за јавност.»

     Ово је била званична реакција СРС на последњи потез власти. А ево шта су за Факти – о боравку страначке делегације међу Србима севера Косова и ситуацији «на терену» - рекли Драган Тодоровић и Милорад Мирчић.

Срби на барикадама бране и себе и Србију

  • Мислим да ће Кфор и Еулекс, уз помоћ владе Србије, покушати да исцрпу Србе на северу Косова и Метохије. То је најгори могући сценарио и зато ћемо се томе жестоко супротставити у парламенту 

     ТОДОРОВИЋ: Очигледно је да су грађани на северу Косова решили да опстану на вековним огњиштима, свесни да су остављени од државе и да морају сами да се постарају за своју судбину. Приметна је доза неизвасности, која их све, на неки начин, обузима, али и одлучност да оно што су почели и заврше.

     Очекују, без обзира на све, подршку и државних органа, пре свега Скупштине Републике Србије, али и да ће Русија и даље принципијелно подржавати Резолуцију 1244 и Косово и Метохију као недељиви део Србије.То је амбасадор Конузин обећао на безбедносном форуму у Београду, где је отворено ставио до знања да, нажалост, државни органи Србије не раде оно што би требало да раде.

Красић у разговору са мештанима

     Наше поруке грађанима на северу Косова биле су да подржавамо њихово оправдано незадовољство и покушај да буквално својим телима одбране, не само себе него и Србију. На томе смо им и ми захвални!

   «Тешко је, међутим, рећи шта ће се дешавати. Плашим се најгорег сценарија. Очигледно је да су нас Тадић и ДС тешко обмањивали.»

 

     Свесни смо да само захваљујући њиховој храбрости Србија остаје на КиМ. Поручили смо им да ћемо у складу са својим могућностима помоћи. Пре свега тиме што ћемо у Скупштини захтевати да влада и Тадић потпуно прекину досадашњу политику и да откажу мисију Еулекс, да стриктно траже да се спроведе Резолуција 1244.

     Такође смо им обећали да ћемо поднети захтев за хитно заседање парламента на коме би влада поднела извештај, као што то предвиђа резолуција која је летос усвојена у Скупштини, да на свака три месеца влада поднесе извештај о Косову и Метохији.

     Влада мора под хитно да прекине ембарго на улазак нафте и других деривата на север Косова јер такав ембарго директно значи признавање независности.

     Такође смо, у сусрету са свима, нагласили да нисмо дошли да водимо страначку политику, или да се делимо ни по каквом основу. Наш долазак је имао један циљ, а то  је опстанак Србије и грађана Србије на северу Косова, без окупације од стране Тачија, Кфора и Еулекса.

     Тешко је, међутим, рећи шта ће се дешавати. Плашим се најгорег сценарија. Очигледно је да су нас Тадић и ДС тешко обмањивали.

     Говорили су да никада неће признати, а у договорима са Вашингтоном и Бриселом учинили су све да Косово добија атрибуте државности и сада ће бити много теже да се ствари зауставе и врате на некадашње позиције.

   «Могу да разумем држање Американаца и Енглеза, не одобравам га, али разумем. Али, не разумем ово што раде Тадић и ДС. Не разумем и гадим се.»

 

     Ево примера. У Резолуцији 1244, Анекс 2, стоји да Србија има право да на граничне прелазе постави своје царинике и да врати до 1000 војника и полицајаца. За ових 12 година није враћен ни један војник и цариник, а погледајте колико бруталног терора спроводе САД и ЕУ да би на два прелаза поставили шиптарске царинике.

     Мислим да ће Кфор и Еулекс, уз помоћ владе Србије, покушати да исцрпу Србе на северу Косова и Метохије. То је најгори могући сценарио и зато ћемо се томе жестоко супротставити у парламенту.

     Могу да разумем држање Американаца и Енглеза, не одобравам га, али разумем. Али, не разумем ово што раде Тадић и ДС. Не разумем и гадим се. 

Мирчић на барикадама

Косовски мит је јачи и од «Европа нема алтернативу»

  • Позвали смо народ на јединство и слогу у отпору према окупаторима и супротстављању одлукама српске владе, које су супротне интересима већине Срба са Косова и Метохије

     МИРЧИЋ: На окупираном Косову и Метохији угрожени српски народ својим телима на барикадама бори се за своја основна људска права и слободу...Боре се против одлука и решења која им намећу окупатори из Еулекс и Кфор уз „сагласност“ Бориса Тадића и његове владе.

     Српска радикална странке је боравком својих републичких и покрајинских посланика у Лепосавићу, Звечану, Косовској Митровици и Зубином потоку позвала народ на јединство и слогу у отпору према окупаторима и супротстављању одлукама српске владе, које су супротне интересима већине Срба са Косова и Метохије.

     Заобилажењем рампи, бодљикавих жица, оклопних, борних возила и наоружаних војника, радикали су јасно доказали да не постоје ни политичке, ни физичке препреке које ће раздвојити Србе и Косово и Метохију од остатка Србије.

     Велик је косовски мит и не може га урушити поданичка, снисходљива и погубна политика чији је мото да Европа нема алтернативу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари