НАТО наставља агресију из 1999.

РУКОВОДСТВО И ПОСЛАНИЦИ СРС

НА ПРЕЛАЗУ ЈАРИЊЕ И У ЗВЕЧАНУ

Александар Мартиновић СРС

  • Није проблем Хашим Тачи, него погрешна политика свих влада од 2000. па на овамо које су у САД, НАТО и Европској унији гледале пријатеље Републике Србије и српског народа

  • Борко Стефановић је у име Бориса Тадића практично обећао, дао реч, Шиптарима и Американцима да Србија неће прстом мрднути

  • Политика да Европска унија нема алтернативу је за ових десет година потпуно уништила живот  у Србији, пре свега на социјалном и економском плану, а ево ових дана отворено прети и територијалном интегритету и суверенитету Репубике Србије. Данас на Косову и Метохији, сутра у Војводини, а прекосутра у Рашкој области. 

  • Пружимо подршку српском народу на КиМ. Покажемо да Србија није режим Бориса Тадића, да у Србији итекако има часних и патриотски опредељених људи који су спремни да у сваком тренутку - ризикујући и своју безбедност - пруже подршку српском народу

     СРПСКА радикална странка – процењујући да ће НАТО 16. септембра само наставити агресију из 1999. - као национална и државотворна странка организује одлазак свих својих потпредседника и народних  и покрајинских посланика странке на административни прелаз Јариње. Након тога ће наставити пут ка општини Звечан на северу Косова и Метохије и на тај начин пружити подршку српском народу Косова и Метохије у његовој борби за одржање Покрајине у саставу Србије.

     О овом кораку СРС говорио је заменик шефа посланичке групе у Скупштини Србије Александар Мартиновић.

    - Србе на Косову и Метохији – нагласио је Мартиновић - очекују велика искушења, будући да је сецесионистичка власт Хашима Тачија у Приштини најавила долазак шиптарских полицајаца и цариника на такозване административне прелазе Јариње и Брњак. Сада је сасвим јасно да је режим Бориса Тадића одустао од борбе за КиМ као саставни део Републике Србије, да је јужну покрајину продао због лажних обећања да ће Србија због тога брже ући у Европску унију. Од уласка Србије у ЕУ нема ништа, и то за један дуги временски период. 

    Српска радикална странка, додао је Мртиновић, позива Бориса Тадића и владу Мирка Цветковића и владајућу коалицију да се хитно сазове седница парламента на којој би се заузели ставови поводом ситуације на Космету, која може да буде веома опасна по српски народ, а која се односи на најављени долазак Шиптара на административне прелазе уз подршку Еулекса и Кфора.

   „Може Борис Тадић да прода и Косово и Метохију, а и Војводину, па и сам град Београд - они који су одлучили да униште Србију и српски народ неће се смирити.“

 

     Сада и онај ко је сумњао у исправност поитике СРС мора да призна необориву чињеницу да Тачи за своју политику ужива нескривену подршку САД, НАТО и Европске уније, упозорио је Мартиновић и наставио:

     - Није проблем Хашим Тачи, него погрешна политика свих влада од 2000. па на овамо које су у САД, НАТО и Европској унији гледале пријатеље Републике Србије и српског народа. Уколико се деси било какав инцидент, уколико се деси било какав напад на Косову и Метохији, за њега неће бити одговоран Хашим Тачи, већ Европска унија и НАТО пакт. Јер, 16. септембра се практично наставља агресија НАТО пакта на Републику Србију која је само привремено окончана 1999. А влада Мирка Цветковића, Тадић и владајућа коалиција немају одговор на ситуацију. Зато ћуте. Обећали да се Србија неће бунити због најављеног доласка Тачијевих полицајаца и цариника на прелазе. Борко Стефановић је у име Бориса Тадића практично обећао, дао реч, Шиптарима и Американцима да Србија неће прстом мрднути. За узврат смо добили још једно лажно обећање да ћемо наводно, што смо се одрекли једног дела своје територије, брже ући у Европску унију.

Посланичкa група СРС

     Да од тог уласка у ЕУ нема ништа, говори и најновија изјава главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца да није довољно то што смо на онако сраман начин испоручили генерала Младића и Хаџића него смо дужни да сада испитамо ко су били и њихови јатаци. Па, ако треба да и те јатаке сутра испоручимо Хагу! То практично значи да листа уцена западних сила према Србији и њеном народу нема краја! Може Борис Тадић да прода и Косово и Метохију, а и Војводину, па и сам град Београд - они који су одлучили да униште Србију и српски народ неће се смирити.

   „Ако су искрени и часни људи, ево прилике да покажу да су спремни да преузму одговорност за политику која се у Србији у континуитету води од 2000, а чији је нагласак на томе да Србија мора по сваку цену да постане члан ЕУ.“

 

     Српска радикална странка зато позива режим Бориса Тадића да одустане од погубне политике додворавања Американцима, Европској унији и НАТО пакту. Да одустане од сарадње са Хашким трибуналом. И да се, ако је то икако могуће, окрене традиционалним пријатељима Србије у свету, а то су Русија и Кина.

     Политика да Европска унија нема алтернативу је за ових десет година потпуно уништила живот  у Србији, пре свега на социјалном и економском плану, а ево ових дана отворено прети и територијалном интегритету и суверенитету Репубике Србије. Данас на Косову и Метохији, сутра у Војводини, а прекосутра у Рашкој области. 

     НОВИНАР:  Да ли сте контактирали са другим странкама које сматрају да је потребна седница Скупштине око питања Косова и Метохије?

     МАРТИНОВИЋ: За заказивање седнице су потребна фамозна 84 посланика. Владајућа коалиција има и више од тога. Да им је стварно стало до одбране Косова и Метохије и до парламентарне дебате о најављеним догађајима на КиМ, странке владајуће коалиције су саме морале да сакупе потписе посланика и да се на њихову иницијативу закаже седница.

      Морам да вас подсетим на изјаве челника владајуће коалиције које су дате 2008. када су формирали акуелну владу: да су склопили коалициони савез не зато  да би преузели власт него да би преузели одговорност за стање у Републици Србији. Ако су искрени и часни људи, ево прилике да покажу да су спремни да преузму одговорност за политику која се у Србији у континуитету води од 2000, а чији је нагласак на томе да Србија мора по сваку цену да постане члан ЕУ.

   „Данас када званичне институције ћуте о ономе што ће се десити, једини браниоци српских националних и државних интереса на тим просторима су српски народ, српске цркве и манастири који су историјско сведочансво да је Косово и Метохија српско и да ће заувек остати српско.“  

 

     Тадић ћути јер је већ пристао да се одрекне Косова и Метохије, не само због лажног обећања о уалску у Европску унију, већ што очекује да ће га на следећим парламентарним и председничким изборима, политички, медијски, па и финансијски подржати исти они који прете да одвоје Косово и Метохију од Србије.

     НОВИНАР: Ко ће бити у делегацији која иде на Косово и како је посета замишљена?

     МАРТИНОВИЋ: На Косово и Метохију путују потпредесдници  и републички и покрајински посланици Српске радикалне странке. Они стижу на Јариње око 10 сати, после чега ћемо се упутити у општину Звечан. Тамо ћемо разговарати са Србима који су устали у одбрану својих легитимних националних интереса и својих голих живота и имовине, али и у одбрану државе Србије.

     Срамота је да интересе државе данас на Косову и Метохији морају да бране голоруки Срби, а не званичне институције Србије. Ми идемо тамо да пружимо подршку српском народу. Да му покажемо да Србија није режим Бориса Тадића, да у Србији итекако има часних и патриотски опредељених људи који су спремни да у сваком тренутку - ризикујући и своју безбедност - пруже подршку српском народу.

     Данас када званичне институције ћуте о ономе што ће се десити, једини браниоци српских националних и државних интереса на тим просторима су српски народ, српске цркве и манастири који су историјско сведочансво да је Косово и Метохија српско и да ће заувек остати српско.  

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари