Мирно саопштимо Бриселу да такву трампу нећемо!

  КОШТУНИЦА ОЦЕНИО ДА МЕРКЕЛОВА ОД СРБИЈЕ ТРАЖИ КОСОВО ЗА УЛАЗАК У ЕУ

Председник Демократске странке Србије, Др. Војислав Коштуница

  • Сада ниједан политичар у Србији више не може да окреће главу и прави се да не разуме да је Србији постављен захтев да својом територијом треба да плаћа улазак у ЕУ

  • ДСС сматра да Србија "мирно и трезвено треба да саопшти да неће својом територијом да плаћа улазак у ЕУ"

     БЕОГРАД, Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница оценио је да је после посете немачке канцеларке Ангеле Меркел Београду јасно да је Косово "цена" за улазак Србије у Европску унију (ЕУ).

     "Ставови које је изнела немачка канцеларка очигледно успостављају захтев ЕУ да је Косово, односно потпуно повлачење државе Србије из своје јужне покрајине кључни услов за европске интеграције", истакао је Коштуница, објављено је на сајту ДСС.

     Према његовим речима, сада ниједан политичар у Србији више не може да окреће главу и прави се да не разуме да је Србији постављен захтев да својом територијом треба да плаћа улазак у ЕУ.

     Онај ко и даље сматра да треба "и по ову цену наставити пут у ЕУ, то треба отворено и поштено да саопшти грађанима", истакао је Коштуница.

     "Било би крајње неодговорно да се настави са јаловом причом и Косово и ЕУ, јер услове које је Немачка поставила нико неће моћи да промени и ови услови заправо важе од 2008. године, када је већина чланица ЕУ противправно признала једнострано проглашену независност Косова", навео је Коштуница.

     ДСС сматра да Србија "мирно и трезвено треба да саопшти да неће својом територијом да плаћа улазак у ЕУ".

     "Време је да се Србија окрене сама себи и свом развоју јер је развој земље и сарадња са другим државама на равноправним основима најпречи циљ, а не улазак у ЕУ", оценио је председник ДСС.

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари