Хаос влада међу онима који владају државом и тај хаос је већ преливен на ситуацију са КиМ

Николић прогнозира да ће влада ускоро изгубити скупштинску већину

      БЕОГРАД, (ФоНет) - Шеф Посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је да влада поодавно нема легитимитет, а очигледно је да ће ускоро да изгуби и легалитет, зато што у Скупштини нема 126 посланика.

      "О владиним законима више не размишљам, а и они би требало да размисле да ли је већ срамота да од њих добијамо законске предлоге у Скупштини“, рекао је Николић новинарима коментаришући повлачење Предлога закона о рехабилитацији из скупштинске процедуре.

Поводом догађаја на северу Косова и Метохије, Николић је рекао да напредњаци захтевају од Владе Србије да одмах затражи ванредно заседање Скупштине Србије.

      „Да коначно рашчистимо да ли је декларација коју смо донели у Скупштини пут којим треба да се решава проблем на северу Косова и Метохије и да рашчистимо да ли је царински печат саставни део државног уређења Србије, ко је донео одлуку да може да постоји некав печат, да ли је то учинила Влада“, рекао је Николић.

      Он је рекао да је потпуно јасно да влада хаос међу онима који владају државом и да је тај хаос преливен на ситуацију на Косову и Метохији и додао да ће делегација СНС отићи на Косово.

      Николић је рекао да је 16. септембра члановима Владе и председнику Србије место на Косову.

      Према речима председнице Скупштине Србије Славице Ђукић Дејановић, да би се заказала седницу у току ванредног заседања потребно да најмање 84 посланика предложи дневни ред, или да влада да предлог дневног реда.

      „Без обзира на деликатност ситуације, морамо да поштујемо Устав, законе и Пословник о раду“, истакла је Дејановић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари