Дају Космет до 1. октобра за вечиту чекаоницу

  ПОТПРЕДСЕДНИК ДСС СЛОБОДАН САМАРЏИЋ ПОВОДОМ ЦАРИНСКОГ ПЕЧАТА

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС 

  • Ако је прихваћен печат царине, у другом кораку ће бити прихваћени цариници, а потом следи прихватање граничне полиције, чији ће гранични полицијци бити на царини Косова

  • Све треба да буде готово 1. октобра - Србија треба да се одрекне Косова, зарад кандидатуре за ЕУ

  • Кандидатура за ЕУ је вечита чекаоница за чланство, а Србија је дала Косово за ту вечиту чекаоницу

     БЕОГРАД - Резултат 6. рунде дијалога Београда и Приштине, постигнут у Бриселу, је да је граница између Србије и Косова дефинитивно утврђена, оценио је потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић.

     Наша страна се хвали успехом, али ако на печату пише Царина Косова, значи да се прихвата царина неког ентитета који није Србија, изјавио је Самарџић новинарима током акције ДСС у центру Београда.

     Ако је прихваћен печат царине, у другом кораку ће бити прихваћени цариници, а потом следи да се прихвати гранична полиција, чији ће гранични полицијци бити на царини Косова- косовски, закључио је Самарџић.

     Самарџић је упитао зашто су онда Срби месец дана на барикадама.

     "Да би их наше власти у Бриселу издале, све што су чинили је бачено у воду, јер до 1. октобра све треба да буде готово, Србија треба да се одрекне Косова, зарад кандидатуре за ЕУ", оценио је он.

     Кандидатура је вечита чекаоница за чланство, Србија је дала Косово за ту вечиту чекаоницу, оценио је Самарџић.

     Он је Србима са Косова поручио да у новим околностима раде све што и пре, да мирним манифестацијама, стајањем на путевима, онемогуће да се спроведе "ово што им је наша држава спремила иза леђа", како би показали да није цела Србија таква, нарочито не на Косову.

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари