Шојгу: Током специјалне операције наше ваздушне снаге уништиле у Украјини 20.000 објеката

ОТКРИО ДА СУ ЗА ТО ВРЕМЕ ИЗВЕЛЕ ПРЕКО 140.000 БОРБЕНИХ ЛЕТОВА

* Војни саветник председника Доњецке Републике Јан ГАГИН: Руска војска јепрактично блокирала Бахмут. Украјински гарнизон у том граду броји око десет хиљада људи. Кијев је у Часовом Јару, мањем граду западно од Бахмута, сконцентрирао неколико хиљада, можда и десетину хиљада са којима може покушати да изведе контранапад на наше снаге које са северозапада и југозапада стежу обруч око њега. Само, те снаге нису довољне за контраофанзиву

* Јапанаски лист Шукана Гендај објавио да би Владимир Зеленски могао да доживи судбину Осаме бин Ладена

_____________________________________________________

        ТОКОМ специјалне операције заштите Донбаса, руске Ваздушно-космичке снаге (ВКС) уништиле су више од 20.000 непријатељских објеката - саопштио Сергеј Шојгу.

        Он је на састанку колегијума Министарства одбране РФ додатно указао да је руска војна авијација над Украјином извела више од 140.000 налета.

        Војни саветник председника Доњецке Републике, Јан Гагин,  изјавио је да је руска војска „практично блокирала Артјомовск“ (Бахмут).

        Навео је да украјински гарнизон у том граду, за који се борбе воде већ пола године, броји око десет хиљада људи.

        Гагин је указао и да је Кијев у Часовом Јару, мањем граду западно од Бахмута, сконцентрирао „неколико хиљада, можда и десетину хиљада“ са којима може покушати да изведе контранапад на руске снаге које са северозапада и југозапада стежу обруч око њега.

        Гагин је оунео и своју процену:

        „Снаге које је окупио Кијев нису довољне за контраофанзиву. Оружане снаге Украјине немају довољно трупа за формирање ударних јединица и оклопних група које би биле у стању да квалитетно продиру и расеку територије под нашом контролом. А ми имамо чиме да их дочекамо“.

        Симптоматично је и да је јапански лист Шукана Гендај објавио да би Владимир Зеленски могао да доживи судбину Осаме бин Ладена:

        „И Осама, којег Сједињене Државе сада сматрају крвавим терористом, првобитно је био муџахедин. Затим су се муџахедини борили са совјетским трупама у Авганистану, а Сједињене Државе су им давале оружје и новац у оквиру операције Циклон. Вашингтон их је, другим речима, као и данас Украјину подржавао, правдајући то борбом против Русије. Муџахедини су били хваљени за борбу против СССР, а Бин Ладен је на Западу сматран херојем“.

         Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова назвала је Зеленског „Бин Ладеном број два“, подсетивши да је и он за Американце био „свој дечко“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари