Сивков: Украјински „донбаски фронт“ ћемо тући као армију Паулуса под Стаљинградом

ЕВО КАКО ДОНБАСКУ „БИТКУ БИТАКА“ ВИДИ ПОПРЕДСЕДНИК МОСКОВСКЕ АКАДЕМИЈЕ РАКЕТНИХ И АРТИЉЕРИЈСКИХ НАУКА

Убитачни самоходни

минобацач "Тулипан"

* Др Константин СИВКОВ: Кијев тренутно на западном ободу Донбаса сима 62.000. По неким проценама: до 90.000. Кад та групација буде уништена, нашим снагама и армијама Доњецке и Луганске Републике биће отворено више праваца напредовања на запад. Кијевски режим више неће моћи да организује и пружи јак отпор

* „Сама битка трајаће најмање четири недеље. Јер, не треба губити из вида да смо армију Паулуса под Стаљинградом „обрађивали“ и присиљавали на капитулацију два и по месеца. А притом – јер је Стаљинград већ био разорен – није било ограничења за примену тешке артиљерије и бомбардера. Верујем да ће против ових 62.000-90.000 наша војска и армије ДНР и ЛНР ратовати суровије него током протеклих месец и по“

* „Биће коришћене и високопрецизне авио-бомбе К-1500 са пола тоне експлозиива које не промашују или промашују небитно. Плус: авио-бомбе тешке до две тоне које пробијају армирани бетон дебљине и до осам метара“

____________________________________________________

       КАКО може изгледати донбаска „битка битака“ и колико може потрајати?

       Своје виђење скорих ратних дејстава изнео је Константин Сивков, потпредседник руске Акедемије ракетних и артиљеријских наука.

       Прво је навео да је кијевски режим у Мариупољу имао 25.000 људи под оружјем ида је у том великом лучком и индустријском граду имао годинама грађени систем фортификација са великим количинама доброг наоружања и муниције.

       Потом је указао да Кијев тренутно на западном ободу Донбаса сима 62.000. По неким проценама: до 90.000.

       Сивков, који је доктор војних наука, даљи развој догађаја види овако:

       „Кад ова групација буде уништена, нашим снагама и армијама Доњецке и Луганске Републике биће отворено више праваца напредовања на запад. Кијевски режим више неће моћи да организује и пружи јак отпор.

Др Константин Сивков

       Донбаској групацији Кијева неће, иначе, ко имати да притекне у помоћ. Украјинске бригаде које би то могле систематично су уништавање протеклих дана.

       У Донбасу опкољени Уркрајинци моћи ће да изаберу хоће ли се предати или ће се борити до своје погибије.

       Надам се да ће многи у Донбасу следити пример неколико стотина украјинских маринаца који су се предали у Мариупољу.     

       * А може ли Кијев друге велике градове претварати у нове „мариупоље“?

       Верујем да не може. За то више нема ни времена ни ресурсе. Ако Чешка и испоручи Кијеву неколико десетина совјетских тенкова Т-72 – то неће бити утицати на ток ратних операција  јер су ти тенкови застарели и за наше данашње тенкове и за наше противтенковске пројектиле.

       Уосталом, композиције са тим тенковима ће наша авијација уништавати чим крену са запада Украјине. За то ће бити коришћене и тактичке ракете „Искандер-М“ које имају и касетне бојеве главе са самонавођењем на тенкове.

Авио-бомба К-1500

       * Ако се те донбаске 62.000 (90.000) буду бориле као оних 25.000 у Мариупољу – колико битка битака може трајати?

       - Најмање четири недеље. Јер, не треба губити из вида да смо армију Паулуса под Стаљинградом „обрађивали“ и присиљавали на капитулацију два и по месеца. А притом – јер је Стаљинград већ био разорен – није било ограничења за примену тешке артиљерије и бомбардера.

       Верујем да ће против ових 62.000-90.000 наша војска и армије ДНР и ЛНР ратовати суровије него током протеклих месец и по. Користиће се и „Тулипани“ који гађају минама калибра 240 мм тешким 130 килограма које  разарају фортификације и на удаљеностима до девет и по километара. „Тулипани“ гађају и минама које ласер наводи на циљ па могу `оманути` само метар-два, а и у том случају разарају и најбоље блиндаже.

       У игру улази и далекометни топ „Малка“ калибра 203 мм домета до 40 километара. А и високопрецизне авио-бомбе К-1500 са пола тоне експлозиива које такође не промашују или промашују небитно. Плус: авио-бомбе тешке до две тоне које пробијају армирани бетон дебљине и до осам метара.

       Биће, дакле, жешће него досад. Између осталог, и зато што не би било добро да разбијање украјинског донбаског фронта предуго траје.

        Региструјте се на наш Telegram канал: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари