Руска војска формира групе за уништавање у Украјини америчких и немачких тенкова

РУСКИ ПРИВАТНИ БИЗНИС ЈОШ ПРЕ ТОГА ОБЕЋАО СОЛИДНЕ НАГРАДЕ ВОЈНИЦИМА КОЈИ ИХ УНИШТЕ ИЛИ ЗАПЛЕНЕ

Немачки Леопарди-2

* Задатке и инструкције утврдио заменик министра одбране РФ генерал Јунус-бек Јевкуров, а центром за обуку  руководи Јевгениј Арифулин

* Награду за уништење тенка Абрамс на украјинским фронтовима први је објавио глумац Иван Оклобистин, саопштивши да је „група бизнисмена спремна да плати 10 милиона рубаља за уништење Абрамса“. Потом је компанија ФОРЕС објавила да ће платити 5 милиона рубаља за уништење или заплену првог Абрамса или Леопарда и 500 хиљада рубаља за сваки следећи

________________________________________________________

          РУСКА армија почела је да формира групе за борбу против тенкова које западне земље испоручују Кијеву, рекао је московском војном ТВ канала Звезда Јевгениј Арифулин, начелник Центра за борбену обуку Оружаних снага РФ.

          „Групе формирамо у складу са упутставом заменика министра одбране Руске Федерације, генерал-пуковника Јунус-бека Јевкурова, који је поставио конкретне задатке за групе и њихову додатну обуку“, прецизирао је Арифулин.

          Он је открио и да је Главна управа за борбену обуку, под руководством генерал-пуковника Ивана Бувалцева, већ утврдила „методолошке препоруке и методологију“ којима ће се Центар за борбену обукуруководити.

          Арифулин је формирање противтенковских група назвао „великим државним системским послом“, али није ни наговестио колико ће их бити.

          У Русији је већ објављен својеврсни лов на Леопарде и Абрамсе.

          Награду за уништење тенка Абрамс на украјинским фронтовима први је објавио глумац Иван Оклобистин, саопштивши да је „група бизнисмена спремна да плати 10 милиона рубаља за уништење Абрамса“.

          Потом је компанија ФОРЕС објавила да ће платити 5 милиона рубаља за уништење или заплену првог Абрамса или Леопарда и 500 хиљада рубаља за сваки следећи.

          Слично је иступио и шеф Забајкалске области Александар Осипов, који је издао указ о исплати 3 милиона рубаља за „ухваћеног Леопарда“ а милион за уништеног. Осипов је за тенкове Абрамс обећао мање: за заробљавае 1,5 милиона рубаља, за уништавање - 500 хиљада.

          Берлин је крајем јануара, након притиска партнера из НАТО-а, најавио да ће пребацити Леопард 2 кијевском режиму и дозволити другим земљама које имају те немачке тенкове да их препусте Кијеву.

          Бундесвера у првој фази из својих резерви обезбеђује Украјини 14 Леопард 2 типа А6.

          Сједињене Државе су најавиле слање у Украјину 31 тенк Абрамс. Бела кућа је прецизирала да ће сам испорука трајати више месеци.

          Руси су у досадашњем току специјалне војне операције уништили преко 2000 украјинских тенкова и још око 6000 других оклопних борбених возила.

           Неки војни стручњаци сматрају да су немачки Леопарди-1 на нивоу совјетских Т-64, а да су Леопарди-2 „негде између Т-62 и совјетских Т-72. У сваком случају, да су слабији од руских модернизованих Т-72, а да утолико више заостају за руским Т-80, Т-90 и Т-14 (Армата).

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари