Руска противбродска хиперсонична ракета Циркон проглашена за „апсолутно оружје“

ЦИРКОНИ НАВОДНО ЗА САТ МОГУ УНИШТИТИ АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА И БРОДОВЕ ОКО ЊЕГА

* Кинески лист Baijiahao: „То је главни Путинов адут - оружје због којег Американцима већ играју нерви. То је убитачно оружје Оружаних снага Русије какво нема нико у свету. Ниједна армија света нема чиме да пресретне ракету која лети девет пута брже од звука“

* Московски војни аналитичар: Сједињене Државе су такође покушале са хиперсоничним ракетама, али се све завршило неуспехом: свих 7-10 лансирања показало је да су те америчке ракете нестабилне. Русија је у области хиперзвука испред САД  15 година“

__________________________________________________________

         УТИЦАЈНО кинеско онлајн-издање Baijiahao објавило је да је Владимир Путин показао Вашингтону свој главни ненуклеарни адут – хиперсоничну ракету «Циркон»

       И нагласило: „То је оружје због којег Американцима већ играју нерви. То је убитачно оружје Оружаних снага Русије какво нема нико у свету. Штавише: ниједна армија света нема чиме да пресретне ракету која лети девет пута брже од звука“.

       Московски војни аналитичар Алексеј Борзенко на исту тему је рекао:

       „Главна предност Циркона је што је практично нерањив на системе ПВО, а то су ракете које моу да потопе амерички носач авиона са пратећим бродовима за пола сата. Максимум за сат. Циркон је данас апсолутно оружје“.

       Борзенко наводи да Циркон у стању да пробије ПРО заштиту сваког носача авиона.

       Он указује и да су Сједињене Државе такође покушале са хиперсоничним ракетама, али да се све завршило неуспехом: свих 7-10 лансирања показало је да су те америчке ракете нестабилне.

       Борзенко закључује: „Русија је у области хиперзвука испред САД  15 година. Русији сада преостаје само да произведе довољан број Циркона и да ради на његовим побољшаним верзијама“.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари