Русија спрема одговор на амерички мултисферни нуклеарни удар на своју територију

ИНДИКАТИВАН ТЕКСТ У ЧАСОПИСУ ЗА ОФИЦИРСКИ САСТАВ „ВОЈНА МИСАО“ КОЈИ ИЗДАЈЕ МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ

* Аутори чланка - Игор Фазлетдинов, заменик команданта Стратешких ракетних снага и пензионисани пуковник Владимир Лумпов, прво су навели да САД планирају да униште Русију „стратешком мултисферном операцијом“, односно нуклеарним оружјем

* Навели су да ће задатак контраоперације бити одбијање муњевитог глобалног удара Сједињених Држава и НАТО и удар по америчком глобалном ракетном одбрамбеном систему како би се искључила могућност уништавања руских балистичких пројектила у ваздуху. Завршна фаза контраоперације треба да буде „наношење неприхватљиве штете агресору  помоћу преосталог нуклеарног потенцијала“

________________________________________________________

        РУСИЈА развија нову врсту војне операције са могућношћу употребе нуклеарног оружја ради заштите од могуће агресије Сједињених Држава, објавио је руски часопис за официрски састав „Војна мисао“ који издаје Министарство одбране РФ.

        Аутори чланка - Игор Фазлетдинов, заменик команданта Стратешких ракетних снага и пензионисани пуковник Владимир Лумпов, прво су навели да САД планирају да униште Русију „стратешком мултисферном операцијом“, односно нуклеарним оружјем.

        Указали су да Пентагон предвиђа „уништавање најмање 65-70% руских стратешких нуклеарних снага конвенционалним муњевитим глобалним ударом, неутрализацију преосталих потенцијала и лансираних руских носача нуклеарног оружја коришћењем глобалног система противракетне одбране. А одмах потом „извођење минимално довољног нуклеарног удара на Русију са циљем њеног уништења“.

        Открили су да Русија – да би се одбранила -активно развија перспективни облик стратешког коришћења ваздухопловних снага, односно – противдејства својих стратешких снага одвраћања.

        У чланку се објашњава да та конраоперација „подразумева употребу савременог стратешког офанзивног и одбрамбеног, нуклеарног и ненуклеарног наоружања, са применом  најновије војне технологије“.

        Фазлетдинов и Лумпов су написали да ће задатак контраоперације бити одбијање муњевитог глобалног удара Сједињених Држава и НАТО-а, удар по америчком глобалном ракетном одбрамбеном систему како би се искључила могућност уништавања руских балистичких пројектила у ваздуху.

        Завршна фаза контраоперације треба да буде „наношење неприхватљиве штете агресору  помоћу преосталог нуклеарног потенцијала“.

        Аутори „Војне мисли“ наглашавају да је спречавање почетка агресије Сједињених Држава могуће уз убедљиву демонстрацију Москве да је у стању да онемогући бар једну од етапа ваздухопловне фазе стратешке вишесферне операције САД и НАТО.

         Фазлетдинов и Лумпов закључују да Москва треба да разради инструментаријум који ће војно-политичком руководству САД убедљиво показати да је немогуће нанети превише критичну штету Стратешким ракетним снагама током глобалног удара а да ће се САД неизбежно суочити са за себе неприхватљивом штетом.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари