Русија почиње „бродско тестирање“ свог нуклеарног стратешког оружја „Посејдон“

ПОТРАЈАЋЕ ДВЕ, МОЖДА И ТРИ ГОДИНЕ ЈЕР НИШТА СЛИЧНО НЕ ПОСТОЈИ У СВЕТУ

* Ове ракете-торпеда моћи ће да плове на великим дубинама и дуго остану непокретне на дну океана (мора). Све до добијања електронске `наредбе` да се приближе „непријатељској обали“ и детонирају и изазову и цунами усмерен на противничке луке, приобалну инфраструктуру и складишта

____________________________________________________________

       РУСИЈА почиње тестирање свог нуклеарног подморничког система „Посејдон“ који ће бити у стању да изазива и цунамије, али није познато колико ће то трајати.

       И зато што ништа слично не постоји у свету.

       Војни експерт Дмитриј Корњев процењује: наредне две или три године. Притом наглашава да ће пробе започети одмах иза Нове године.

       У тестирањима ће учествовати и најновија руска атомска подморница "Белгород" којој је намењено да прва буде наоружана беспилотним „Посејдоном“. Или „Посједонима“ који су стратешко оружје за одвраћање.

       Михаил Будниченко, генерални директор „Севмаша“, главног руског војног бродоградилишта, рекао је да ће „Посејдоне“ носити и атомске подморнице „Новосибирск“ и „Књаз Олег“.

       Он је уверен да ће обе подморнице државна тестирања успешно проћи до краја 2021. године.

       У  случају све три, уклоњени су ракетни лансери противбродских ракета „Гранит“, а уместо њих су постављени лансери за „Посејдоне“ који ће моћи да носе и нуклеарну бојеву главу.

       Ове ракете-торпеда моћи ће да плове на великим дубинама и дуго остану непокретне на дну океана (мора). Све до добијања електронске `наредбе` да се приближе „непријатељској обали“ и детонирају.

       Експлозија би била тако јака да би изазивала и цунами, а мета би биле поморске базе, стратешка инфраструктура и приобална складишта...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари