Руси крећу ка Славјанску, само што нису затворили обруч око Кијева

ЛАВРОВ УПОЗОРИО ПОЉАКЕ: ЧИЈА ГОД ВОЈСКА СЕ ПОЈАВИ НА ЗАПАДУ УКРАЈИНЕ – БИЋЕ ЛЕГИТИМНА МЕТА

Генерал Игор Конашенков

* Портпарол Министарства одбране РФ генерал-мајор Игор Конашенков саопштио је да су Руси високопрецизним оружјем дугог домета са мора и из ваздуха уништили девет лансера С-300 и четири лансера Бук-М1 око насеља Даниловка јужно од Кијева

* Једини успех украјинске армије је удар ракетом Точка-У по луци града Бердјанска. Та ракета је била пресретнута, али у завршној фази лета, па је један њен део ипак погодио десантни брод који је био „на истовару“

______________________________________________________________

       ПАЛА је и последња украјинска утврђена тачка на јужном ободу Изјума.

       Руске снаге су их збациле са добро утврђеног узвишења Кременец. Тачније: оне који су преживели.

       Руси су после ове успешне операције кренули према Барвенкову и Славјанску. Са намером да са запада блокирају украјинску главнину чија је команда у Краматорску.

       Ово је за Кијев утолико непријатније што армија Доњецке Републике опкољава Авдејевку, а Руси све више угрожавају Курахово.

       Једини успех украјинске армије је удар ракетом Точка-У по луци града Бердјанска. Та ракета је била пресретнута, али у завршној фази лета, па је један њен део ипак погодио десантни брод који је био „на истовару“.

       Тај брод је – да не би дошло до детонација пројектила које је превозио – привремено потопљен.

       Један „комад“ је погодио и оближњу пумпу за гориво за бродове.

       Овај делимично успешни погодак Точком-У нимало не побољшава ратну ситуацију кијевског режима.

       Бердјанск је и даље суверено под руском контролом. Мариупољ ће то бити у потпуности за дан или, највише, три.

       Обруч око Кијева само што се није потпуно затворио. Украјинци су пред поразом у борбама за Бориспољ (поред којег је главни аеродром) и предграђе Бровари.

       Руска офанзива усмериће се према Одеси, Запорожју и Дњепропетровску.

       Портпарол Министарства одбране РФ генерал-мајор Игор Конашенков саопштио је да су Руси високопрецизним оружјем дугог домета са мора и из ваздуха уништили девет лансера С-300 и четири лансера Бук-М1 око насеља Даниловка јужно од Кијева.

       Додао је да су ракетним ударима уништени и штаб једне украјинске јединице и складиште ракетног и артиљеријског наоружања у Бахмуту у Доњецкој области.

       У сваком случају, помоћи НАТО Кијеву неће бити јер Американци, Немци и Французи не желе да умиру за Украјину. Зато украјински министар спољних послова, Дмитриј Кулеба, није ни отпутовао на самит западне војне алијансе.

       Једино још није јасно: хоће ли се Пољаци усудити да своје „миротворце“ пошаљу на запад Украјине. Варшава се колеба јер је шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров био више него јасан: чија год се војска појави на западу Украјине – биће легитимна мета за Оружане снаге Русије.

 

     Региструјте се нa Telegram каналу Fakti.org:  https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари