Путин: Држаћемо у Белорусији део тактичког нуклеарног оружја – као Американци код својих савезника

НАГЛАСАИО ДА РУСИЈА БРЗО ШИРИ ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ, АЛИ – БЕЗ МИЛИТАРИЗАЦИЈЕ ЕКОНОМИЈЕ

* „Не преносимо га на Белорусију. Ни САД своје не преносе на своје савезнике. Ми ћемо у суштини урадити оно што поодавно раде Американци. Урадићемо исто. Управо то и тражи председник Белорусије Александар Лукашенко. Он већ дуже време говори: „Ми смо ваши најближи савезници. Зашто Американци то раде са својим савезницима, размештају такво оружје на њиховој територији, обучавају њихове посаде руковању тим оружјем, уче њихове пилоте да користе ту врсту оружја ако буде потребно“

__________________________________________________________

         ВОЈНО-индустријски комплекс Русије се брзо шири и већ прозводи производи три пута више муниције него што је потребно за специјалну операцију у Украјини - изјавио је Владимир Путин.

         Нагласио је да Русија, упркос томе, не дозвољава претерану милитаризацију своје привреде, нити смањује потрошњу у другим секторима.

         Руски лидер је нагласио да је Москва свесна плана Запада да даље наоружава Украјину.

         Истакао је да његова земља такав сценарио сматра претњом.

         Према Путиновим речима, Украјина испали до 5.000 граната дневно, а САД произведу само 14.000-15.000 граната месечно.

         Напумпавање Кијева оружјем има за циљ да се продужи сукоб.

         Председник РФ је открио да су се Москва и Минск договорили да Русија премести у Белорусију део свог тактичког нуклеарног оружја, обећавши да ће то бити реализовано без кршења режима неширења те врсте наоружања.

         Нагласио је да Русија не предаје то своје нуклеарно оружје Белорусији, већ ради оно што су САД радиле и раде не једну деценију:

         „Не преносимо га на Белорусију. Ни САД своје не преносе на своје савезнике. Ми ћемо у суштини урадити оно што поодавно раде Американци. Урадићемо исто. Управо то и тражи председник Белорусије Александар Лукашенко. Он већ дуже време говори: „Ми смо ваши најближи савезници. Зашто Американци то раде са својим савезницима, размештају такво оружје на њиховој територији, обучавају њихове посаде руковању тим оружјем, уче њихове пилоте да користе ту врсту оружја ако буде потребно“.

          У марту је шеф руски министар одбране Сергеј Шојгу дао инструкције да се удвостручи производња прецизних пројектила.

          Путин је у јануару рекао да Русија годишње произведе онолико ракета за ПВО колико сви остали произвођачи у свету.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари