Бајден признао да су руске хиперсоничне ракете „Кинжал“ - необориве

У НЕМАЧКОЈ И ФРАНЦУСКОЈ УПОЗОРАВАЈУ: РУСИЈА ТИМ РАКЕТАМА ПЛАШИ И ШТАБОВЕ НАТО

* Џо БАЈДЕН: „Та ракета има исту бојеву главу као и свака друга. Нема велике разлике, осим што је („Кинжал“) готово немогуће зауставити

* ФАКТИ: Ево, председник САД тврди да "нема велике разлике". Добро, то можда на Американце делује умирујуће. Али, да заиста "нема велике разлике" - Пенатагон би хиперсоничне ракете имао пре Русије!

       СУПЕРИОРНА употреба руских хиперсоничних ракета „Кинжал“ на Западу није оставила равнодушним никога.

       Амерички председник Џо Бајден изјавио је: „Та ракета има исту бојеву главу као и свака друга. Нема велике разлике, осим што је („Кинжал“) готово немогуће зауставити“.

       Да све буде још симптоматичније, председник САД није ово рекао у разговору са врхом Пентагона, цећ приликом сусрета са америчким бизнисменима.

       Неколико сати раније је портпарол Министарства одбране РФ – генерал Игор Конашенков – открио да је један једини „Кинжал” уништио подземно складиште украјинских тактичких ракета „Точка-У”, у планинском подручју у Ивано-Франковској области Украјине. А други и складиште горива и мазива у Николајевској области.

       А у складишту у Ивано-Франковској области су се у време СССР чувале нуклеарне бојеве главе. Тако је и било заштићено.

       Конашенков је открио да је „Кинжал“ по том складишту био испаљен са удаљености од 1000 километара.

       Ако се и ово има у виду, не изненађује што се у Немачкој и Француској већ јавно говори да Русија колико „Кинжалима“ утерује страх у кости украјинској армији, бар толико и Пентагону и штабовима НАТО.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари