У Москви се крсту апостола Андреја Првозваног поклонило више од 150 хиљада људи

У ГРАДОВИМА ОДИНЦОВО И ДМИТРОВ ВЕЛИКОЈ ХРИШЋАНСКОЈ РЕЛИКВИЈИ СЕ ПОКЛОНИЛО 54, ОДНОСНО 40 ХИЉАДА ЉУДИ

        КРСТУ на којем је разапет апостол Андреј Првозвани - изузетно значајној хришћанској светињи - у храму Христа Спаситеља у Москви  за шест дана поклонило се око 150 хиљада људи.

        Укупно је у Московском региону 250 хиљада ходочасника дошло је да види крст, од којих 94 хиљаде у Подмосковљу.

        Последњег дана боравка реликвије у Русији, улазак у храм био је дозвољен до поноћи. „Врата нису затворена док није изашао последњи ходочасник“ - саопштили су из храма Христа Спаситеља.

        Представници градских секретаријата и Руске православне цркве који су се бавили организацијом боравка крста у Москви истакли су да  је, без обзира на дуго чекање у реду и тешко време, атмосфера приликом ходочашћа била мирна и добронамерна. Полиција није забележила ниједан озбиљнији инцидент.

        Андрејин крст је специјалним возом кренуо у Кијев, где ће га дочекати у Трапезном храму Кијево-Печерске Лавре. Реликвија ће тамо боравити до 13:00 28. јула, а верници ће моћи да се јој се поклоне 24 сата дневно.

        Од 29. јула до 2. августа крст ће боравити у Минску у храму Свих светих. Затим ће се крст вратити у грчки град Патру, где је апостол Андреј дочекао мученичку смрт.

        Крст је стигао у Русију 11. јула, прво у Санкт Петербург. У сверној руској престоници крсту се за пет дана поклонило око 200 хиљада људи. Од 16. до 18. јула светиња се налазила у подмосковским градовима Одинцово и Дмитров, где јој се поклонило 54, односно 40 хиљада људи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари