У другој проби московске Параде Победе учествовао и одред учесника специјалне операције у Украјини

УВЕЖБАНО И ХАРМОНИЧНО ПРОМАРШИРАО ЦРВЕНИМ ТРГОМ – ГЛАВНИМ ТРГОМ РУСИЈЕ

* У Паради ће (9. маја) учествовати укупно 11.000 људи, укључујући 33 парадна „квадрата“. Неке од њих чиниће припадници јединица руског Западног војног округа, студенти и кадети војних школа и академија, ученици Суворовске и Нахимовске војне школе, припадници Сверуског покрета Млада (Јунаја) армија

____________________________________________________________

       У ДРУГОЈ проби Параде победе, која је 7. маја одржана на Црвеном тргу у Москви, учествовао је и парадни одред учесника специјалне операције у Донбасу и Украјини.

       Увежбано и хармонично је промарширао главним тргом Русије.

       У Паради Победе 9. маја учествоваће укупно 11.000 људи, укључујући 33 парадна „квадрата“.

       Неке од њих чиниће припадници јединица руског Западног војног округа, студенти и кадети војних школа и академија, ученици Суворовске и Нахимовске војне школе, припадници Сверуског покрета Млада (Јунаја) армија.

       Црвеним тргом ће продефиловати и 131 јединица војне технике: тенк Т-34 предводиће механизовану колону, а у линији тенкова највише ће бити  Т-72Б3М и Т-90М Прорив.

       Над учесницима параде и Црвеним тргом пролетеће 77 хеликоптера и борбених авиона.

       На паради ће бити представљен вишецевни ракетни систем „Торнадо-Г“, оперативно-тактички ракетни систем „Искандер-М“ и самоходна артиљеријска јединица МСТА-С.

       Учесницима параде ће се овратити Владимир Путин.

       Деветог маја параде ће бити одржане у 28 градова широм Русије. У њих ће бити укључено више од 65 хиљада људи, око 2,4 хиљаде врста наоружања и војне опреме и више од 460 летелица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари