Русија се одужила свом великом државнику и војсковођи Александру Невском

СКУЛПТУРНА КОМПОЗИЦИЈА ВИСИНЕ 20 МЕТАРА ПРЕДСТАВЉА И ЊЕГОВОГ БРАТА, ВОЈВОДЕ И 6 ВИТЕЗОВА  

* Владимир ПУТИН посебно указао да је победа на залеђеном Чудском језеру показала свима на Западу и Истоку да моћ Русије није сломљена

_______________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин учествовао је у церемонији отварања меморијала „Александар Невски са одредом“ у Псковској области, где је говорио о значају победе на Чупском језеру.

       „Данас отварамо величанствени меморијални комплекс у част бранитеља Руске земље. Овде, на Чудском језеру, кнез Александар Невски и његова дружина а победили су стране освајаче и одбранили Новгород и Псков, а заправо и целу Древну Рус. Ова победа постала је један од симбола војне славе Русије“, рекао је руски лидер.

       Указао је да се у руском народу љубав према Александру Невском преноси са генерације на генерацију.

       „Поштује се као владар који се свим срцем бринуо о Отаџбини, као талентовани војсковођа и дипломата. И, наравно: као чувар вере и традиције родне земље, свог народа, њихове духовне и моралне снаге “, истакао је председник РФ.

       Посебно је указао да је победа на залеђеном Чудском језеру показала свима на Западу и Истоку да моћ Русије није сломљена.

       Скулптурну композицију високу преко 20 м чине фигуре коњаника које представљају Александра Невског, његовог брата војводе и шест витезова.

       Меморијални комплекс подигнут је по инструкцијама Владимира Путина а на иницијативу митрополита псковско -порховског Тихона (Шевкунова).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари