Први промену тактике руског ратовања у Украјини најавио Рамзан Кадиров

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ: КОНЦЕПТ СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ БИЋЕ НАПУШТЕН

Рамзан Кадиров

* Председник Чеченије Рамзан КАДИРОВ: Почеће реализација новог плана одмазде великих размера са чијим последицама ће се непријатељ суочити већ у блиској будућности. Све што је досад било изгледаће као „дечије враголије“. Среће ће имати само они који моју поруку схвате као нељубазан знак за себе и из њега извуку праве закључке за своје спасење. Спремите се и гледајте око себе са оба ока!

* Владимир Путин наложио руским војним фабрикама да хитно обезбеде снабдевање трупа у Украјини свим потребним наоружањем и војном опремом

_________________________________________________________

         ВОЈНИ врх Русије је – одмах пошто је Владимир Путин потписао указо о мобилизацији 300.000 нових бораца – објавио и да ће бити делимично измењена тактика ратовања у Украјини.

         Министарство одбране РФ и Генералштаб нису, наравно, открили које ће то измене бити.

         Већина московских војних експерата и аналитичара наводи да ће те измене бити најдиректније повезане са вероватним напуштањем концепта специјалне војне операције и преласком на класичне ратне операције.

         Утицајни високи функционер руског парламента Константин Косачов додао је да ће Москва ударе Украјине на територије Доњецке и Лиганске Републике и Запорошке и Херсонске области – ако се већина њихових становника на референдумим изјасни за улазак у састав Руске Федерације – те ударе сматрати ударима на своју суверену територију.

         Иначе, председник Чеченије Рамзан Кадиров први је најавио прелазак руске војске и армија донбаских република на нову тактику дејствовања у Украјини.

       „Управо тако. Прелазимо на нову тактику специјалне операције против укронациста. Нећемо се више возати са њима", објавио је Кадиров.

       Указао је да ће почети реализација „новог плана одмазде“ великих размера са чијим последицама ће се непријатељ суочити већ у блиској будућности.

       Таквим последицама да ће Украјинцима све што је досад било изгледати као „дечије враголије“.

       „Среће ће имати – упозорио је Кадиров - само они који ову моју поруку схвате као за себе нељубазан знак и из њега извуку праве закључке за своје спасење. Спремите се и гледајте око себе са оба ока!“

       Кадиров се – што је индикативно – огласио на овај начин фактички у исто време са шефом државе Владимиром Путином који је јавно наложио руским војним фабрикама да хитно обезбеде снабдевање трупа у Украјини свим потребним наоружањем и војном опремом.

       Притом је истакао да руско оружје које се користи у специјалној војној операцији показује високу ефикасност и да помаже да се минимизирају губици руске војске.

       Путин је такође позвао националну војну индустрију да повећа производне капацитете и да постојеће, по потреби,  модернизује.

       Посебно је указао да руска војна индустрија мора бити потпуно независна од иностранства.

       Затражио је и да западно наоружање заплењено у Украјини буде неодложно и помно проучавано јер и то може допринети унапређењу руског наоружања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари