Пањина: Проамеричке структуре покушавају да избаце СПЦ из Црне Горе

ОЦЕНИЛА ДА СУ ДОГАЂАЈИ НА ЦЕТИЊУ КОПИЈА АНТИЦРКВЕНИХ ПОГРОМА У УКРАЈИНИ

        ПРОАМЕРИЧКЕ структуре покушавају да униште све што је ујединило Србе и Црногорце и да избаце Српску православну цркву из Црне Горе, замењујући је расколничком групом, рекла је за РИА Новости члан одбора за међународне послове Државне думе Јелена Пањина, коментаришући немире у Црној Гори.

       Према њеним речима, догађаји у Црној Гори као копија репродукују антицрквене погроме у Украјини, које су организовале националистичке снаге.

       "Црна Гора је мала држава у којој нема услова за овакве манифестације међуверске мржње. Све ове радње су инсцениране, и у природи, иза њих стоје глобалне силе", додала је она.

       Она је подсетила на речи министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је најавио покушаје САД-а да "униште јединство светског православља".

       „Видимо како се ова коректна оцена још једном потврђује примером Црне Горе, где проамеричке структуре намерно покушавају да униште све оно што је у прошлости уједињавало Србе и Црногорце. У том циљу покушавају да избаце Српску православну цркву из Црне Горе и замене је расколничком групом“, напоменула је Пањина.

         https://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=133...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари