Медведев: Русија треба да суспендује односе са ЕУ и отуда повуче све своје дипломате

ЕВРОПСКА КОМИСИЈА ЗАБРАНИЛА УЛАЗАК У ЕУ АУТОМОБИЛИМА РЕГИСТРОВАНИМ У РФ

* Лидер владајуће странке Јединствена Русија Дмитриј МЕДВЕДЕВ: Одлука о увођењу нових ограничења против Руса очигледно није казна за „злочиначки агресивни режим у Кремљу“, већ реални шамар сваком грађанину Русије

_____________________________________________________________

         ТРЕБА да суспендујемо све дипломатске односе са Европском унијом и да отуда повучемо  све  своје дипломате, изјавио је заменик шефа Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев.

         Он је и лидер владајуће странке Јединствена Русија, а нагласио је да суспензија треба да буде одговор Москве на нова ограничења за Русе која је увела Европска комисија.

         Према његовим речима, лидери Европске уније поручили су свим Русима: ви сте за нас људи другог реда.

         Медведев је додатно указао: „Одлука о увођењу нових ограничења против Руса очигледно није казна за „злочиначки агресивни режим у Кремљу“, већ реални шамар сваком грађанину Русије“.

         Он сматра да Русија не треба да уводи узвратна ограничења за грађане ЕУ, односно - да је боље једноставно привремено прекинути дипломатске односе са ЕУ и повући дипломатско особље у Русију.

          Европска комисија је претходно објавла да је забранила улазак у земље ЕУ аутомобилима регистрованим у Русији, и да се иста рестриктивна мера односи и на личне ствари Руса који прелазе границу - паметне телефоне, накит и лаптопове.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари