Губернатор Запорошке области: Одеса, Запорожје и Николајев ће без рата ући у састав Русије

ЈЕВГЕНИЈ БАЛИЦКИ ТВРДИ ДА ИМА МНОГЕ КОНТАКТЕ У ТИМ ГРАДОВИМА И ДА ЈЕ ВЕЋИНИ ДОСТА КИЈЕВА

Запорожје

* „Сигуран сам да ће Одеса, Николајев, а такође и Запорожје, сами одлучити да пређу на страну добра. Сада су на много начина таоци ситуације. Да су досад имали безболан избор, већ би били део Русије. Али, све иде ка томе. Источни региони схватају да је за њих рат на страни Кијева – бесмислен“

_______________________________________________________

         ВРШИЛАЦ дужности губернатора Запорошке области Јевгениј Балицки рекао је за ТВ канала Крим 24 да ће Одеса и Николајев мирним путем ући у састав Русије.

         Запорошка област је – додуше, без свог главног града Запорожја ушла у састав Руске Федерације, а Балицки је поводом свог виђења могућег развоја догађаја додатно рекао:

         „Тектонске промене у друштву у Украјини почеће већ овог пролећа. То ће довести до цепања земље на источни и западни део. Источни региони Украјине више неће хтети да подносе злочиначки режим Зеленског“.

Јевгениј Балицкиј

         И наставио: „Сигуран сам да ће Одеса, Николајев, а такође и Запорожје, сами одлучити да пређу на страну добра. Сада су на много начина таоци ситуације. Да су досад имали безболан избор, већ би били део Русије. Али, све иде ка томе. Не ради се мојим фантазијама. Имам своје везе и изворе у градовима које сам поменуо. У Одеси, Николајеву и Запорожју за кијевске власти је најнапетије. Источни региони Украјине боље од других схватају да је за њих рат на страни Кијев бесмислен“.

          Балицки закључује овако: „Источни региони такође разумеју да се рађа нови свет. Посебно добро то зна. Многи у Одеси припајање Русији чекају од 2. маја 2014. године када су полиција, па чак и поједини посланици Врховне Раде, пуцали у људе у Дому синдиката. Одеса, Николајев и Запорожје схватају бесмисленост рата и желе мирно припајање Русији“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари