Путин: САД су за време пандемије наштампале долара колико за претходних 40 година

НАВЕО ДА СУ САД ШТАМПАЛЕ 5,9 БИЛИОНА ДОЛАРА, А ЕВРОПСКА УНИЈА – 2,5 БИЛИОНА ЕВРА

* Поводом припрема за обнављање производње аутомобила „Москвич“, „Младим лидерима Русије“ рекао: „То је сложен изазов, али цела земља чека добре резултате. Не претерујем: цела земља! Имамо добро искуство са „Аурусом“. Направили смо га у сарадњи са партнерима. То је добар аутомобил, а у њему су наши и мотор и трансмисија. Са њим смо добили још једну своју инжењерску школу“

_________________________________________________________________

       ЗА ВРЕМЕ борбе против пандемије, Запад је почео да злоупотребљава свој монополски положај у валутној сфери. САД су за две године наштампале новца колико за претходних 40 година – рекао је руски председник Владимир Путин.

        Навео је да су САД штампале 5,9 билиона долара, а еврозона - 2,5 билиона евра, што је и довело до кризе:
       „Сигурно стручњаци знају да је криза почела да настаје у периоду борбе против пандемије. Сједињене Државе су своју новчану масу повећале за 38%. У ЕУ је темпо био исти".

       У разговору са победницима такмичења „Лидери Русије“, Путин је напоменуо да је Запад наштампани новац уложио у привреду и почео да га дели грађанима:

       „И ми смо тада радили отприлике исту ствар. Али, пажљиво и циљано, па то код нас није довело инфлације са каквом се суочава Запад“.

       Путин је младим лидерима Русије рекао и да њихова земља мора даље подизати и ширити свој суверенитет, а и – патриотизам.

       Одговарајући на питање: како је Русија, с обзиром на то да је по величини војног буџета тек 7-8 у свету, успела да дође и то најсавременијих оружја која нема нико у свету, председник РФ  је рекао:

        „Одговор је врло једноставан. Фокусирамо своје напоре и ресурсе - буџетске, политичке и административне – на достизање резултата у главним областима. То успевамо и захваљујући штеди у Министарству одбране“.

       У овом контексту је нагласио: „Морамо се у још већој мери ослањати на домаћу памет и технологије, а не правити просту замену произведеном на туђим технологијама“.

       Поводом припрема за обнављање производње аутомобила „Москвич“, рекао је:

       „То је сложен изазов, али цела земља чека добре резултате. Не претерујем: цела земља! Имамо добро искуство са „Аурусом“. Направили смо га у сарадњи са партнерима. То је добар аутомобил, а у њему су наши и мотор и трансмисија. Са њим смо добили још једну своју инжењерску школу“.

          Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари