Путин понудио Бајдену разговор који би фактички уживо могли да прате и Руси и Американци

„КРИМ ЈЕ НАША СВЕТА ЗЕМЉА, ЦЕНТАР ФОРМИРАЊА НАШЕГ ДУХОВНОГ ЈЕДИНСТВА“

* Открио да ће руској дипломатији дати задатак да организује такав његов разговор са председником САД. Додао је да би грађанима обе земље било занимљиво да прате његово разјашњавање са Бајденом и да Москва не жели да се дистанционо `боде` са Вашингтоном, већ да са САД одржава и побољшава односе   

      __________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин је открио да ће наложити Министарству иностраних послова РФ да покуша да организује његов безмало отворени разговор са америчким лидером Џоом Бајденом.

       Руски председник је притом нагласио и прецизирао:

       „Прошли пут је иницијативу за телефонски разговор дао председник Бајден. Желим да му предложим да наставимо нашу дискусију, али под условом да то буде заправо уживо, како се  каже - на мрежи. Без ичег накнадног, да то буде  отворена, директна дискусија“.

       Додао је: „Уверен сам да би то било занимљиво и за народ Русије и за народ Сједињених Држава, као и за многе друге земље“.

       Нагласио је да са своје стране не жели да одлаже такав разговор са Бајденом, наводећи да ће једино наредни викенд провести у тајги (да се „мало одмори“), а да је за све остале дане – унапред спреман.

       Према његовим речима, Москва не жели да се дистанционо `боде` са Вашингтоном, већ да са САД одржава и побољшава односе.    

       Руски лидер – одмах после овога – у Москви, у спортском комплексу Лужники – наступио на свечаности поводом седам година од повратка Крима у састав Русије.

       „Крим је наша света земља, свето место и центар формирања духовног јединства земље. Ако погледате мапу нађе велике земље, на њој су Крим и Севастопољ мала тачка. Али. ми говоримо о успостављању историјске праведности и о значају те земље за наш народ. Ту, у Корсуњу, у Херсону, крштени су кнез Владимир и његова дружина. формирање руске нације и јединствене државе, додао је руски лидер. То сакрално место је део фундамента на коме су формиране руска нација и наша јединствена држава“.

       Наступ је закључио речима: „Русија је спремна да живи у новим геополитичким условима. Ми становнике суседних држава доживљавамо као братске народе и спремни смо да им помогнемо“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари