The Washington Post: Бајденова администрација спремила санкције и против Путина

НАВОДНО ЋЕ ИХ ФОРМАЛНО АКТИВИРАТИ ГРУПА СЕНАТОРА-ДЕМОКРАТА

* Вашингтонски лист тврди да се „нова ограничења могу тицати и других високих руских ржавних званичника, врха војске, као и власника банака и укључивати – забрану приступа међубанкарском платном систему SWIFT

* ФАКТИ: Америка је већ увела санкције Милораду Додику, а сада би да му друштво прави Владимир Путин, можда и Сергеј Шојгу. Добро друштво! Шалу на страну, ово ће – ако се усуде – бити прелазак Рубикона. Само, варају се ако мисле да ће застрашити Путинову Русију. Уосталом, она је већ направила и ухаодала властити платни систем...

________________________________________________________

       АДМИНИСТРАЦИЈА Џоа Бајдена подржала је нове антируске мере које могу бити удар и на Владимира Путина, објавио је The Washington Post, позивајући се на неименованог „представника Савета за националну безбедност“

       И на „документа којима располаже“. А још је навео:

        „Сенатори-демократе у среду ће отворити тај нови пакет санкција ако руски председник Путин нападне Украјину. Радом на пакету је руководио шеф комитета Сената за спољне послове Роберт Менендез“.

       Вашингтонски лист тврди да се „нова ограничења могу тицати и других високих руских ржавних званичника, врха војске, као и власника банака и укључивати – забрану приступа међубанкарском платном систему SWIFT.

       The Washington Post тврди и да амерички сенатори траже да Бела кућа размотри све расположиве и подесне мере за блокирање  гасовода Северни ток 2.

       Вашингтон је више пута до сада најављивао увођење неких „санкција без преседана“ и „адских санкција“ против Русије који ће  аутоматски ступити на снагу ако дође до војног сукоба између Москве и Кијева.

       О томе су говорили потпредседница САД Камала Харис, и државни секретар Ентони Блинкен, и његова заменица Викторија Нуланд.

       Министар иносстраних послова РФ Сергеј Лавров указује последњих дана да се у Донбасу повећао број „западних инструктора“ и да се власт у Кијеву подстиче на војну авантуру, што директно прети безбедности Русије.

       Према речима портпаролке руског Министарства иностраних послова Марије Захарове, Кијев је на око двеју донбаских република нагомилао 125 хиљада војника и официра, односно - половину целокупног људства Оружаних снага Украјине.

       Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов изјавио је почетком јануара да Кијев не бележи „велико гомилање” руских трупа уз границе Украјине и да види претњу „отворене агресије Русије“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари