Шмит: Рад Хашког трибунала је од непроцењиве важности за БиХ и цео свет

УВЕРЕН ЈЕ ДА ЈЕ „МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА“ ПРЕКАСНО ИНТЕРВЕНИСАЛА У БиХ

* ФАКТИ: Није ли сада јасније зашто га Берлин (уз сагласност Брисела) форсира за данашњег Бењамина Калаја у Сарајеву? Кад су Срби у питању, Шмит већ оставља трагове Ангеле Меркел, а она – трагове Џоа Бајдена и оних који су га наметнули бар половини Америке!

________________________________________________________________

       РАТКО Младић један је од најодговорнијих за масакре који су се догодили у Босни и Херцеговини почетком деведесетих година – изјавио је Кристијан Шмит.

       „Горко искуство је да су ратни злочини и геноцид били могући у Европи крајем 20. века. Тада је међународна заједница оклевала предуго пре интервенције у ратовима у бившој Југославији. Тек је након геноцида у Сребреници у јулу 1995. међународна заједница интервенисала, омогућивши Дејтонски мировни споразум крајем 1995. године”, рекао је Шмит.

       Оценио је да је рад Хашког суда за ратне злочине од непроцењиве важности за људе у Босни и Херцеговини, а такође и за људе широм света.

       “Овај суд ставља до знања да за ратне злочине не могу постојати оправдања. Без строгог прогона починилаца и без отвореног приступа не може бити дугорочне стабилности. Реч је о индивидуалној одговорности за злочине против човечности, посебно за геноцид, без обзира на порекло, ранг или друге изговоре, за оно што геноцид јесте: чисто брутално нехумано насиље. За то не постоји оправдање”, рекао је Шмит.

       Он је навео да “сви грађани Босне и Херцеговине имају право на миран суживот и имају право да знају шта се десило и да у будућности неће бити насиља, терора и разарања”.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари