Изетбеговић: Не постоји „изворни Дејтон“ на који се позива Додик

АЛИЈИН СИН ТРАЖИ ДА ПИТАЊЕ ИМОВИНЕ БУДЕ РЕШЕНО У СКЛАДУ СА ПРЕСУДАМА УСТАВНОГ СУДА БиХ“

* Као “неодговорне спекулације” оценио наводе да ће се створити услови за затварање ОХР и истакао да га брине што такви гласови долазе из међународне заједнице: “Позитивна процена ситуације у БиХ је један од услова. Никада нисмо били даље, имали лошију ситуацију. Надам се да се варам и да те спекулације и гласови који долазе нису истина”

* ФАКТИ: Алијин син је уверен да је „Дејтон“ само оно што су странци и муслимани успели да од њега направе. Баш њега брига што је све наметнуто супротно Дејтонском споразуму и Уставу БиХ.  Коље их само „ситница“: „Дејтон“ је и даље на снази, а Устав БиХ – иако су покушавали – нису успели да промене

________________________________________________________

       СДА поздравља ангажман и подршку представника ЕУ и САД за реформу Устава и изборног законодавства, али је забринута због појединих најава да је потребно решити искључиво питање избора члана Председништва БиХ, што је заправо захтев ХДЗ БиХ, изјавио је лидер СДА Бакир Изетбеговић.

       Он је новинарима након седнице Председништва СДА рекао да ХДЗ блокира избор Владе Федерације БиХ /ФБиХ/, да Клуб Хрвата у Дому народа или обара законе и друге документе или не жели да их разматра.

       Изетбеговић је нагласио да СДА инсистира да о процесу преговарања о измени Изборног закона учествују представници свих парламентарних странака и додао да је осуђен на пропаст покушај да се ради у редукованом формату којег чине ХДЗ и СДА, на којем инсистирају неки представници међународне заједнице.

       Он је каже да је ОХР формирао експертску комисију која треба да предложи закон о државној имовини, што СДА поздравља, уз напомену да једини оквир за решавање тог питања могу бити пресуде Уставног суда БиХ о овој материји које БиХ “проглашавају искључивим титуларом”.

       Изетбеговић је оцијенио као “неодговорне спекулације” наводе да ће се тиме створити услови за затварање ОХР и истакао да га брине што такви гласови долазе из међународне заједнице.

       “Позитивна процена ситуације у БиХ је један од услова. Никада нисмо били даље, имали лошију ситуацију. Надам се да се варам и да те спекулације и гласови који долазе нису истина”, рекао је он.

       Он тврди да “не постоји изворни Дејтон” на који се позива председник СНСД-а Милорад Додик, којег је поново окривио за актулену кризу у БиХ.

       Говорећи о штрајку рудара, Изетбеговић истиче да им не смeју бити смањење плате, али и да се мора обезбедити стабилност електроенергетског сектора.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари