Хилове крокодилске сузе: Србија плаћа превисоку цену уздржаности поводом санкција Русији

НАСТУПИО НА СКУПУ У БЕОГРАДУ „БОРБА ПРОТИВ ЗАРОБЉАВАЊА ДРЖАВЕ У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ“

* „Сви се труде да пронађу решење како бисмо у региону опет видели успостављане мира и позитивне ситуације. САД 100 одсто подржавају предлог ЕУ, наравно, то је процес и ништа није готово док није готово, односно то ће трајати

* ФАКТИ: Колико би тек „превисоку“ цену плаћала Србија да јој ЕУ уведе санкције због неувођења санкција Русији или да јој Америка и НАТО због истог приреде нову 1999-ту?! Колико би крокодилских суза пролио овај лицемер-циник који је то и по службеној дужности и по властитој природи! Нимало узгред: ко више заробљава државу (у Србији) од Сједињених Држава и Европске уније?!

_______________________________________________________

         КРИСТОФЕР Хил, амбасадор САД у Београду, казао је данас да САД схватају да Србија има своје историјско искуство са санкцијама, али, како истиче, почела је да плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији.

       Хил је, одговарајући на питања новинара, колико је реално да ЕУ уведе Србији санкције уколико Србија не прихвати нови европски предлог за решење косовског питања, казао да није у позицији да говори о тим евентуалним санкцијама, али да је ЕУ озбиљна по питању санкција Русији у којима сви учествују иако им не пада лако.

       - Санкције које је ЕУ увела Русији уведене су да би се зауставила ужасна и илегална агресија на суседа - Украјину - казао је Хил новинарима пре почетка конференције "Борба против заробљавања државе у југоисточној Европи".

       Додаје да што се тиче САД и ЕУ европски предлог је прави пут којим се треба кретати како би се решио проблем који нас све оптерећује више од 20 година.

       - Зато треба озбиљно размотрити овај предлог и размислити о начинима да се усвоји и да се на њему ради - казао је Хил.

       Одговарајући на питање новинара да ли му се чини да је Београд спремнији да прихвати европски предлог од Приштине и Аљбина Куртија, Хил каже да су Европљани уложили велике напоре да приближе две стране и у том смислу подсећа да су у два наврата и у Београду и у Приштини боравили саветници за националну безбедност.

       - Сви се труде да пронађу решење како бисмо у региону опет видели успостављане мира и позитивне ситуације. САД 100 одсто подржавају приједлог ЕУ, наравно, то је процес и ништа није готово док није готово, односно то ће трајати. Што се тиче Аљбина Куртија, са њим смо имали многе састанке, али не бих његове ставове износио уместо њега - казао је амерички амбасадор.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари