Бајден тврди да је Путину 2021. говорио да Кина не цени баш много Русију

ИНДИКАТИВНО ЈЕ И ТО ШТО ЈЕ ПУТИНА НАЗВАО „КОЛЕГОМ“ КОЈЕГ ПОЗНАЈЕ 25 ГОДИНА

Сусрет у Женеви у јулу 2021-ве

* Током наступа у Мериленду потпуно је изгубио глас па је на крају говорио једва разговетно и шкрипаво. Штавише, по завршетку наступа, поново је био збуњен на сцени пре него што је одлучио којим путем да крене

* ФАКТИ: Да ли је ово наговештај да су у Вашингтону схватили да губе рат у Украјини? И обнављање покушаја да се Москва одвоји од Пекинга и превуче на америчку страну (против Кине)?

______________________________________________________

          AМЕРИЧКИ председник Џо Бајден говорио је у Мериленду о ситуацији у економији САД, али се неочекивано присетио свог састанка са Владимиром Путином у Женеви у јулу 2021. године, где је наводно рекао руском лидеру да Пекинг не поштује баш нарочито Москву.

          Навео је да су он и његов „колега Владимир Путин, којег познаје(м) 25 година“, разговарали о стратешкој стабилности и „спречавању размештања нуклеарног оружја у свемиру“.

          Према Бајденовим речима, Путин је наводно оклевао да о томе говори јер Вашингтон очекивао да Москва укључи Пекинг у преговоре о овој теми.

          Додао је: „Рекао сам му да не очекујем да уведе Кину у те преговоре. Ваша тундра се отапа на Арктику, метан из ње излази, имате много проблема, а Кина вас не поштује баш много“.

          После овога, Бајден је рекао да су Сједињене Државе „најјединственија земља на свету - земља могућности“.

          Међутим, током наступа је потпуно изгубио глас па јена крају говорио једва разговетно и шкрипаво.

           По завршетку говора, поново је био збуњен на сцени пре него што је одлучио којим путем да крене.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари