Рођена без руку а вози авион

ФИЛИПИНКА СВОЈ ХЕНДИКЕП ПРЕТВОРИЛА У ПОБЕДУ

         ЏЕСИКА Кокс са Филипина рођена је без руку, али је истовремено и прави доказ да воља може да буде јача од свега - она вози авион, сурфује, свира клавир, а од скоро се и верила за свог тренера теквондоа.

         Џесика Кокс са Филипина прави је доказ да воља човека може бити јача од свега: рођена без руку, прошле године је научила да пилотира авионом користећи само своје ноге и на тај начин постала инспирација за многе.

         Данас, након годину дана, Џесика је верена за свог тренера теквондоа Патрика Чембрлена а, такође, у слободно време вози ауто, сурфује, свира клавир и живи као свака друга девојка.

        Током последњег гостовања на локалном радију, њен вереник је испричао како су се упознали:

        - Џесика и ја смо се упозали на теквондоу, био сам њен лични тренер. Пошто је требало да изведе специјалну демонстрацију на Светском првенству, морали смо много да вежбамо. Убрзо након првенства, ја сам променио клуб. Како бих је видео поново, позвао сам је на вечеру. Остало је историја – рекао је Чембрлен.

        Џесика о свом недостатку говори често, она је, између осталог, и мотивациони говорник на Филипинима.

        - Када се погледам у огледало, видим једну комплетну личност а не своје физичке недостатке. Овај преокрет нисам доживела преко ноћи, било је тешко, небројено пута сам пожелела да имам руке и била веома несрећна, али сад је другачије, пронашла сам своју срећу и прихватила себе овакву каква јесам – рекла је Џесика.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари