Тито продао Американцима лет на Месец, отац Апола - Словенац Поточник!

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ АУТОРА СЛОВЕНАЧКОГ ДОКУМЕНТАРЦА БОШТЈАНА И ЖИГЕ ВИРЦА

  • Поточник је био капетан инжењерских јединица Аустро-Угарске. Аутори документарца тврде да је његова књига из 1928. године „Das Problem der Befahrung des Weltraums - der Raketen-motor“ („О проблему свемирског лета - ракетни мотор“), базно дело у којем се елаборирају модуларна свемирска станица, геостационарна орбита и комуникацијски сателити
  • Словеначки тандем тврди да су САД крајем 1960. године сазнале за југословенски свемирски програм. Односно, да није прошло ни пола године, а Југославија је сва своја космичка достигнућа - марта 1961. године -продала Американцима. Таква да је амерички председник Џон Кенеди већ мају исте године могао да најави одлазак на Месец
  • Тито је наводно на граници Хрватске и БиХ - у војној бази Жељава - изградио највећи тајни подземни свемирски центар у Европи. У том центру, који је носио назив „Објект 505“, Југославија је развила оперативну технологију за лет у свемир
  • Аутори не нуде никакво објашњење: а због чега су Тито и његова Југославија пропустили прилику да се вину у космос и стану уз раме најразвијенијим и најјачим земљама света. Указују, додуше, да је Броз у трампи са Кенедијем добио политичку подршку Беле куће и огроман новац

        ДОКУМЕНТАРНИ филм „Houston, we have a problem“ двојице Словенаца - Боштјана и Жиге Вирца – направио је прави дар-мар на интернету. А како и не би аутори тврде је СФРЈ у тајности, и више него успешно, развијала сопствени свемирски програм који је Тито 1961. продао Американцима који су, захваљујући томе, успели не само сустигну Совјете, него и да пошаљу човека на Месец.

        Реч је о шокантном открићу, али словеначки тандем коначну верзију документарца најваљује тек за почетак 2013. године.

Херман Поточник и његов нацрт ракетног мотора 

        Тито је наводно на граници Хрватске и БиХ - у војној бази Жељава - изградио највећи тајни подземни свемирски центар у Европи. У том центру, који је носио назив „Објект 505“, Југославија је развила оперативну технологију за лет у свемир. Веома брзо, а аутори у најави тврде да је Југославија свој програм развила на основу тајних дневника угледног словеначког научника и свемирског пионира Хермана Поточника, којих су се Титове тајне службе домогле 1947. године, док је „југо-свемирски програм” стартовао наредне године.

        Поточник је био капетан инжењерских јединица Аустро-Угарске. Аутори документарца тврде да је његова књига из 1928. године „Das Problem der Befahrung des Weltraums - der Raketen-motor“ („О проблему свемирског лета - ракетни мотор“), базно делом у којем се елаборирају модуларна свемирска станица, геостационарна орбита и комуникацијски сателити.

        Словенци тврде да су САД крајем 1960. године сазнале за југословенски свемирски програм. Није прошло ни пола године - марта 1961. године - Југославија је сва своја космичка достигнућа продала Американцима. Таква да је амерички председник Џон кенеди већ мају исте године могао да најави одлазак на Месец.

        „Крајем 1960. године, ЦИА је открила да Југославија већ поседује оперативну технологију за лет у свемир. У марту 1961. године Југославија је у тајности продала читав програм Сједињеним Државама“, тврде аутори документарца Боштјан и Жига Вирц.

Подземни аеродром Жељава

        Што се тиче тајног подземног свемирског центра, највећег у Европи, наводно је реч о војној бази Жељава на граници БиХ и Хрватске, а америчке ракете Сатурн и модули Apollo углавном су изграђени у Југославији. Центар је тешко оштећен током 90-их, а подручје је минирано, али испод површине још постоје недирнути остаци, тврде аутори..

        У филму чак наводе да је Вашингтон у југославенски државни буџет у једном тренутку уплатио две и по милијарде долара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари