ГЕНЕТИЧАР ЛИКОТ: Наполеон није био пореклом Арапин, него – Кавказац!

Тврдња француског научника који је три деценије посветио изучавању ДНК Христа:

* Жерар Ликот је добио дозволу да у `присуству судских органа` из музеја Шатор узме узорке „императорове косе“, а посебно је проучавао пет длака које садрже горњи део корена косе Наполеона

* «Ми смо одредили хаплогрупу на већем броју маркера и са прилично великом тачношћу: Наполеон није био Арапин, већ је био Кавказац» - изјавио је Ликот за париски Фигаро

* Његове тврње појачале притисак да сеотвори сандук са телом Наполеона у париском Дому инвалида. До данас је француска влада одбијала. Присталице отварања саркофага тврде да би тиме била стављена тачка на полемику која се води у јавности око тога да ли је Наполеонов гроб празан или се у њему налази туђе тело

         ФРАНЦУСКИ генетичар Жерар Ликот саопштио је да је  - истражујући ДНК славног војсковође и садашњег представника рода Бонапарта - утврдио да Наполеон Бонапарте има кавкаске корене, објавио је париски Figaro.

         Ликот (Gerard Lucotte), који себе сматра зачетником молекуларне антропологије, већ три године ради на узорцима ДНК императора Француске.

         Како истиче Figaro, ћелије Наполеона поседује само Ликот иако су на њих претендовали многи. Ликот је узео узорке ДНК из реликвије коју је направио други император Доминик Виван-Денон (Dominique Vivant-Denon).

         Оно што је нађено, чува се у музеју Шатор (департман Ендр) који је познат по прамену светле косе Наполеона и документу са његовим потписом, који потврђују оригиналност артефакта. У истом музеју се налази и остаци косе познатог кастиљског витеза из једанаестог века Сида Кампеадора и његове супруге доне Химен, длаке са браде француског краља Хенрика четвртог, делови посмртних остатака француског филозофа и богослова Пјера Абелара, зуб филозофа Волтера.

         Ликот је добио дозволу градоначелника да узме узорке у `присуству судских органа`. Он је изучавао „императорову косу“, посебно пет длака које садрже горњи део корена косе Наполеона.

         У почетку је Ликот изучавао митохондриалну ДНК импаратора, а потом открио профил ДНК Y-хромозом (полни хромозом). На тај начин, објашњава овај лист, он је дошао до конетских података о мушкој и женској линији Наполеона.

Жерар Ликот

         На основу података овог научника, хаплогрупа Наполеона је – Elblblcl, а она која је карактеристична за људе који насељавају Блиски Исток. Ово потврђује твдње самог Наполеона који је сматрао да му је предак најамник Франческо Бонапарта из Сарцане – града који су више пута нападали Муслимани. На тај начин су историчали утврдили да су арапски преци Наполеона дошли ширењем ислама у Италију као освајачи или као трговци.

         После првих открића научницима се обратио шездесетогодишњи Шарл Бонапарте, потомак Наполеоновог брата Жерома Бонапарте и предложио да истраже његов ДНК. Откривено је да су маркери на Y-хромозоме код њега и његовог знаменитог претка идентични. Ликот је тако доказао да је Шарл стварно потомак брата првог и доживотног императора Француске и почео детаљно да изучава ДНК живог представника рода Бонапарте.

         «Ми смо одредили хаплогрупу на већем броју маркера и са прилично великом тачношћу: Наполеон није био Арапин, већ је био Кавказац» - закључио је Ликот.

         Други генетичари признају да је обављени посао озбиљан, али истичу да је анализе неопходно проверити и у другим лабораторијама. Многе збуњује то што је Ликот радио самостално. Иначе, овај генетичар је 30 година посветио изучавању ДНК Исуса Христа.

         Како наводи париски лист, детаљније изучавање ДНК може да омогући научницима да одреде узрок смрти Наполеона, ако се открију трагови генетских обољења. Осим тога, нова открића и неопходност детаљнијег изучавања оправдавају захтеве научника да се отвори сандук са телом Наполеона у париском Дому инвалида. До данас је француска влада одбијала то да учини да би ставила тачку на полемику која се води у јавности да је Наполеонов гроб празан или да се тамо налази туђе тело.

         За отварање саркофага залаже се и Шарл Бонапарта. «За мене не постоје ни предрасуде ни забране. Зашто не бисмо научним доказима ставили тачку на дебате? У име једноставног принципа: истине. Сматрам да не постоје лоши начини да се то разјасни» - изјавио је представник Наполеоновог рода.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари