ДНК су нам донели – метеорити!

Научници НАСА  тврде да имају три доказа да је живот на Земљи  неземаљског порекла

  • Први пут имамо три различита доказа који указују како су градивни елементи ДНК доспели из свемира - изјавио је др Мајкл Калахан, чији је тим у метеоритима пронашао гуанин и аденин, те ксантин и хипоксантин

        НАУЧНИЦИ  тврде да су пронашли чак три доказа да  ДНК није земаљског порекла, већ да је стигао из свемира. Тачније: да је на нашу планету дошао у метеоритима!

        Иза ове тврдње стоје научници Goddard Space Flight центра који припада НАСА. Проучавајући метеорите и лед с Антарктика, открили су како су метеорити на Земљу донели градивне елементе за ДНК, а тиме и за живот какав постоји на нашој планети.

        - Први пут имамо три различита доказа који указују како су градивни елементи ДНК доспели из свемира - изјавио је др Мајкл Калахан, чији је тим у метеоритима пронашао гуанин и аденин, те ксантин и хипоксантин.

        Аденин и гуанин спајају 'мердевине' ДНК, па су кључни за стварање њеног молекула. Такође су пронађене и молекуле пурина те 2.6-диаминопурина и 6.8-диамонипурина, које готово никада не настају природним процесима.

        Други доказ су пронашли анализом леда у околини локације где су пронашли метеорите. У околном леду, показало је истраживање, пронађена је знатно мања количина нуклеобаза него у метеоритима.

        Трећи доказ је стварање нуклеобаза у лабораторијским условима, дакле не биолошким условима, што доводи до чињенице како је процес настанка ових градивних елемената живота могућ чак и уколико тог живота заправо нема.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари