Непознати вирус напао електронику америчких беспилотних летелица

Није јасно ни да ли се `болест` појавила случајно или иза свега неко стоји

  • Резултата нема јер се вирус стално враћа. Досад нисмо имали никакве губитке тајних података нити апарата па сматрамо да је вирус безопасан. Међутим, ни то не смемо да тврдимо – признао један од стручњака укључен у тражење решења

          ЗАСАД непознати компјутерски вирус, који снима све добијене команде, онеспособио је електронски систем којим Американци управљају својим чувеним војним беспилотним летелицама.

          Први проблеми су се појавили пре две недеље, али нису нанели никакву штету војним операцијама САД. Војни пилоти који из Неваде управљају таквим летелицама у Ираку и Авганистану наводно нису због вируса имали никакве проблеме.

          У борбу против вируса укључени су елитни амерички компјутерски стручњаци, али резултата још нема. Један од њих је анонимно посведочио: «Резултата нема јер се вирус стално враћа. Досад нисмо имали никакве губитке тајних података нити апарата па сматрамо да је вирус безопасан. Међутим, ни то не смемо да тврдимо. Тим пре што још није јасно ни то да ли иза свега неко стоји или се `болест` појавила сасвим случајно».

          Пентагон је одбио да било шта коментарише. Уз напомену: приче на такве теме само помажу оним који траже слабе тачке у војним електронским системима да би их атаковали.

          Америчке беспилотне летелице су прошле године само у пакистану извеле 115 напада у којима је било убијено 670 људи.


Слични садржаји

Коментари