Руска Балтичка флота добила први дивизион С-400 Тријумф

Москва планира да до 2о20. године широм националне територије постави још 56 дивизиона С-400

* С-400 самостално открива на удаљеностима до 600 километара све `ваздушне објекте` који лете брзином до 4,8 км/с. Погађа циљеве противваздушним ракетама удаљене и до 400 километара. И то: како на висинама до пет метара, тако и да 30 километара изнад површине Земље. А балистичке ракете погађа и на висинама до 60 километара

* С-400 је `убица` тактичких и балистичких ракета и авиона, чак и `невидљивих`, а успешно може да штити целе градове, стратешки вашне државне, економске или војне објекте. Чак и у условима `интензивног ватреног и радарског противдејства`

          РУСКА ратна Балтичка флота ових дана се наоружава стратешким противракетним системима С-400 Тријумф који ће врло брзо бити у стању да уништавају чак и балистичке ракете.

          Први системи стигли су у бригаду Војно-космичке одбране Балтичке флоте и размештени су око Калињинграда, административног центра најзападније руске провинције. Ради се о дивизиону С-400 који је трећи по редоследу `постављања на борбено дежурство`.

          Претходна два дивизиона су појачала ваздушно-космичку одбрану Москве.

          Калињинградски дивизион С-400 појавио се тик уз границу Пољске у складу са познатим `обећањем` руског председника Дмитрија Медведева Американцима да ће његова земља – уколико Вашингтон и његови савезници не одустану од противракетног штита на пољској територији – почети да систематично повећава своје потенцијале за пробијање сваког и свачијег штита.

          Овај дивизион је добио задатак да `затвори руске западне границе` за нападе и из ваздуха и из космоса. С-400 је `убица` тактичких и балистичких ракета и авиона, чак и `невидљивих`, а успешно може да штити целе градове, стратешки вашне државне, економске или војне објекте. Чак и у условима `интензивног ватреног и радарског противдејства`.

          С-400 самостално открива на удаљеностима до 600 километара све `ваздушне објекте` који лете брзином до 4,8 км/с. Погађа циљеве противваздушним ракетама удаљене и до 400 километара. И то: како на висинама до пет метара, тако и да 30 километара изнад површине Земље. А балистичке ракете погађа и на висинама до 60 километара!

          Руски војни експерт Владимир Дворкин сматра да би каслињинградски системи С-400 – уколико се Вашингтони Москва на крају ипак некако договоре о заједничком систему ПРО  у Европи – могле постати саставни део тог антиракетног штита.

          Било како било, руско Министарство одбране планира да до 2о20. године широм националне територије постави још 56 дивизиона С-400.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари