Рогозинова „прва љубав“ - борбена машина за ватрену подршку „Терминатор“

РУСКА АРМИЈА ДО 2020. ДОБИЈА 2.300 ТЕНКОВА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ „АРМАТА“

„Терминатор“

        НАЈВЕЋИ руски произвођач тенкова - Уралвагонзавод из Њижњег Тагила - произвешће до 2013. прве тенкове нове генерације Армата и обавити њихово тестирање.

        Од 2015. почеће њихову серијску производњу, а до 2020. године ће Оружаним снагама РФ испоручити 2300 тих нових тенкова.

        Ово је на реферисању код подпредседника владе РФ Дмитрија Рогозина, задуженог за националну наменску индустрију, обећао генерални директор Уралвагонзавода Олег Сијенко.

        Рогозин је у Њижњем Тагилу посетио војну изложбу „Одбрана и заштита“ и посебно се задржао на „штанду“ Уралвагонзавода. Не без разлога.

        Најдуже је разгледао борбену машину за ватрену подршку „Терминатор“, а у „књизи утисака“ и на Твитеру написао:

        „Терминатор“ је моја прва љубав. Ово је одлична машина са невероватним могућностима. Намењена је борбама у градским условима. На мене је оставила најјачи утисак на изложби. На Западу нема таквих. Зато сам одлучио да лично пратим потенцијалне стране купце који се заинтересују за Терминаторе“.

        Рогозин је, иначе, изјавио да Русија неће производити туђу војну технику, већ наставити да развија своје домаће наоружање.

        Он је посаветовао руководству Њижњег Тагила да свој град претвори у центар војних изложби у Русији јер има све услове да организује смотре копненог наоружања, него и војних хеликоптера и авиона. Према његовим речима, Њижњи Тагил има све шансе да за оне које интересује оружје постане најпознатији светски бренд“.

        Орган министарства одбране „Красная звезда“ саопштила је недавно да се у Русији пројектује „унификована тешка платформа“ под шифром „Армата“ која ће заменити технички сложени и економски неисплативи пројекат „Објекат-195“ познатији као тенк Т-95.

        Компанија Уралвагонзавод која је сто посто у власништву државе производи тенкове, велике теретне вагоне, полувагоне, теретњаке, контејнере и цистерне. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари