РОГОЗИН: „Ратни услови“ за тестирање митраљеза, аутомата и пиштоља

РУСИЈА ОТВАРА НАЈМОДЕРНИЈУ ЛАБОРАТОРИЈУ

ЗА ИСПРОБАВАЊЕ СТРЕЉАЧКОГ НАОРУЖАЊА

  • Оружје ће се тестирати на отвореном простору, а не у „заштићеним“ условима стрељана. Све ће, дакле, бити изложено дејству ветра, песка, росе, морске соли и тд. Инструктори ће да изучавају како се оружје понаша у условима када се много из њега пуца у разним режимима паљбе, без чишћења и подмазивања

        У РУСИЈИ наредних дана почиње са радом лабораторија за тестирање стрељачког наоружања - саопштио је Дмитриј Рогозин, потпредседник владе РФ задужен за војно-индустријски комплекс.

        Рогозин је објаснио да ће у новој лабораторији „конструктори наоружања у свакодневном контакту са инструкторима“ практично дорађивати стрељачко наоружање, оптику, везу и борбену опрему борца. Сами борци ће моћи да тестирају нова оружја чим изађу из производње: аутомате, пиштоље и пушке. И то: условима који су најближи реалном боју!

        Прес-секретар Рогозина, Лидија Михајлова, објаснила је медијима да ће кроз лабораторију проћи сви пиштољи, митраљези, аутомати и пушке које постоје у Русији „да би се направила најбоља колекција од најбољег“.

        - Оружје ће се тестирати на отвореном простору, а не у „заштићеним“ условима стрељана. Све ће, дакле, бити изложено дејству ветра, песка, росе, морске соли и тд. Инструктори ће да изучавају како се оружје понаша у условима када се много из њега пуца у разним режимима паљбе, без чишћења и подмазивања - објаснила је Михајлова.  

        Она је додала да ће све замерке и жеље конструктру оружја претварати у живот директно за време тестирања што ће и једнима и другима знатно олакшати посао.

        Један од чланова војно-индустријске комисије објаснио је да резултате не треба очекивати пре два до три месеца.

        - Уверени смо да ће се у лабораторији пре или касније направити оружје новог квалитета које ће задовољити не само Министарство одбране, већ ће имати и велики извозни потенцијал. Осим тога, усавршаваће се и цивилно оружје и нормативно-правна база за његово коришћење - саопштио је представник ове Комисије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари