Генерал Паршин први у Оружаним снагама Русије за сво наоружање осим атомског

ДОШАО НА ЧЕЛО ГЛАВНЕ РАКЕТНО-АРТИЉЕРИЈСКЕ УПРАВЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ РФ

         НОВИ начелник Главне ракетно-артиљеријске управе Министарства одбране РФ, у чијој надлежности су куповина и расподела војсци свих врста оружја и муниције осим нуклеарне, постао је генерал мајор Николај Паршин.  

         Овај генерал је у фебруару 2011. године указом председника Русије Дмитрија Медведева био смењен са положаја начелника Приволшко-Уралског војног округа, али је остао у служби и био „нераспоређен“. До тада је обављао дужност заменика команданта Московског војног округа. Обе ове дужности су реформом министра одбране Анатолија Сердјукова биле укинуте.  

         Пре недељу дана председник РФ Владимир Путин је потписао указ о именовању Паршина на дужност начелника Главне ракетно-артиљеријске управе.

         Један од главних задатака ГРАУ у наредних годину и по дана биће утилизација застареле муниције.

         Многобројне експлозије на полигонима су постале један од главних разлога за смену Паршиновог претходника генерал-мајора Александра Романовског.  

         — Не треба терати војнике да уништавају заосталу муницију, већ организовати ланац извођача који би били економски мотивисани за индустријску утилизацију – сматра Александар Коновалов председник Института за стратешке оцене.  

         Током реформи Оружаних снага Русије, у Министарству одбране је било смењено 400 генерала а у целој армији - 170 хиљада официра. У пензију је отишло готово 300 хиљада официра и подофицира што се наставља и до данас. Међутим, неки од њих су враћени на дужност.  

         За око 6.000 генерала у пензији предложен је посао војних инспектора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари