Руска ратна авијација добија наредних година 90 ловаца Су-35

ПРИМЕНА ТЕХНОЛОГИЈА ПЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБЕЗБЕЂУЈЕ МУ

СУПЕРИОРНОСТ У ОДНОСУ НА ОСТАЛЕ ЛОВЦЕ ИСТЕ КЛАСЕ

  • Су-35 добили и нови радар са фазном антенском решетком па могу да откривају и најудаљеније ваздушне циљеве, са повећаним бројем циљева које могу истовремено пратити и гађати
  • Радарско откривање ових ловаца, у поређењу са авионима четврте генерације, смaњено неколико пута

        РАТНА авијација Русије планира да купи око 90 најновијих ловаца Су-35 до 2020. године, сопштио је званични представник Ратног ваздухопловства пуковник Владимир Дрик.  

        Према његовим речима, ради се о вишефункционалном суперманевришућем ловцу који је на тестирањима у Државном летачко-пробном центру Министарства одбране РФ „Чкалов“.

        „Већ је обављено више од 650 летова. У току су летња тестирања уз реалну борбену примену ловца Су-35. Ово је фаза испитивања оружја на самој летелици“ - открио је званични представник РВ РФ.

        Су-35 треба да постане основни ловац Русије генерације 4++.

        Примена технологија пете генерације обезбеђује му супериорност у односу на остале ловце исте класе.

        За разлику од својих претходника, ови авиони су добили ново крило, нови систем управљања, нови мотор са повећаним потиском и промењеним вектором и нову авионику на основу дигиталног информационо-управљачког система који је интегрисан у опрему летелице.

        А још и: нови радар са фазном антенском решетком и могућношћу да открива најудаљеније ваздушне циљеве, са повећаним бројем циљева који се могу истовремено пратити и гађати.

        Радарско откривање ловца, у поређењу са авионима четврте генерације, самњено је неколико пута.


Слични садржаји

Коментари