Стефановић: Нисам имао везе са Беливуковим кланом – и ФБИ то може да потврди

ТВРДИ И ДА НИКАДА НИЈЕ ИМАО ТЕЛЕФОН ЗА КОРИШЋЕЊЕ СКАЈ-АПЛИКАЦИЈЕ

* Министар одбране Небојша СТЕФАНОВИЋ: „То може да потврди директор ФБИ Кристофер Вреј, којег сам срео 2019. године, јер смо интензивно сарађивали са САД у борби против мафије и организованих криминалних група, посебно у сегменту супротстављања нарко-мафији, као и злоупотребама сајбер технологија од стране криминалаца

* Навео да је истрага против криминалне групе Беливука започела у време када је он обављао дужност министра унутрашњих послова и да је "очигледно кључни сегмент те истраге тренутак када је ФБИ разбио ту енкрипцију, повезао све оне који су користили Скај апликацију и стао на пут онима који злоупотребљавају ту технологију"

* Лист Српски телеграф објавио је на првој страни, као ударни текст, уз слику Стефановића и наслов "Шокантно откриће: министар Стефановић користио заштићени скај телефон који најчешће има мафија", и са поднасловом у тексту на унутрашњој страни да су "исте телефоне имали Беливук, 'шкаљарци', Хркаловићева..."

__________________________________________________

       МИНИСТАР одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да никада није имао било какву везу са кланом Вељка Беливука, нити са било којим другим криминалним кланом, као и да је истрага против те групе започела када је он био министар унутрашњих послова.

       Додао је да "неће дозволити било коме да лажима и измишљотинама ставља мету на његова и леђа његове деце".

       Он је у писаној изјави реаговао "на најновију лаж да је имао и користио телефон са Скај апликацијом, што тврди Српски телеграф", и навео да је реч "о монструозној измишљотини, чији је очигледни циљ да га посредно повеже са неком криминалном групом".

       „Никада нисам имао такав телефон, нити остваривао комуникацију путем Скај апликације са било ким. Водио сам снажну кампању против организованог криминала и посебно истицао злоупотребу криптованих веза и Скај апликације коју користе криминалци. Истицао сам то и у разговору са европским полицијама, полицијом Руске Федерације, као и полицијским службама Сједињених Америчких Држава", навео је Стефановић.

       Према његовими речима, "подразумева се да је тим састанцима присуствовао већи број полицијских службеника наше земље, који су, сарађујући са партнерским службама, размењивали информације о свему овоме".

       „То може да потврди директор ФБИ Кристофер Вреј, којег сам срео 2019. године, јер смо интензивно сарађивали са САД у борби против мафије и организованих криминалних група, посебно у сегменту супротстављања нарко-мафији, као и злоупотребама сајбер технологија од стране криминалаца", истакао је Стефановић.

       Он је рекао да је истрага против криминалне групе Беливука започела у време када је обављао дужност министра унутрашњих послова и "очигледно је кључни сегмент те истраге управо тренутак када је ФБИ разбио ту енкрипцију, повезао све оне који су користили Скај апликацију и стао на пут онима који злоупотребљавају ту технологију".

       Информације које је ФБИ поделио са европским и нашим службама, истакао је Стефановић, "значајно су помогле да се прикупе докази и подигне оптужница против ове криминалне групе, на чему посебно желим да честитам и нашим истражним органима и свима који су помогли да ова мафијашка организација заврши иза решетака".

       "Баш зато, пошто и наше и стране службе знају ко су људи који су користили Скај апликацију и комуницирали са криминалним групама, имамо најчвршћи доказ да никада нисам имао такав телефон, нити остваривао комуникацију са криминалцима, јер бих до сада за то морао да одговарам", нагласио је Стефановић.

       Како је рекао, неће дозволити било коме да лажима и измишљотинама ставља мету на његова и леђа његове  деце "из само њима познатих разлога, а сигуран је да ћемо једног дана сазнати зашто то раде".

       "Као што сам већ тужио све оне који су својим лажима угрозили мој и живот моје породице доводећи ме у везу са убицама и криминалцима, тако ћу поступити и у овом случају, зато што имам поверење у своју државу и наш правосудни систем", рекао је Стефановић.

       Лист Српски телеграф објавио је данас на првој страни, као ударни текст, уз слику Стефановића и наслов "Шокантно откриће: министар Стефановић користио заштићени скај телефон који најчешће има мафија", и са поднасловом у тексту на унутрашњој страни да су "исте телефоне имали Беливук, 'шкаљарци', Хркаловићева..."

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари