Рашковић-Ивић: Окупљање страначких одбора око Алексића води расколу у партији

ТО ОКУПЉАЊЕ ЈЕ ЗАКАЗАНО ЗА 6. АВ ГУСТ – У ХОТЕЛУ НА ОПЛЕНЦУ КОД ТОПОЛЕ

Санда Рашковић Ивић

* Упитана да ли следи цепање странке с обзиром на најаве враћања имена старе Алексићеве странке Народни покрет Србије,  Рашковић Ивић је одговорила да се "то друштво спремило да расцепи Народну странку": „Ако се већ помиње назив старе Алексићеве странке поникле у крилу Г17, а томе придода и скуп на коме само и искључиво учествују 'проверени кадрови', да подсетим да је сличан већ одржан на Дунаву пре четрдесетак дана, онда се то друштво спремило да расцепи Народну странку"

* Коментаришући наводе да председник Народне странке Вук Јеремић "вештачки прекраја вољу чланства и покушава да постави делегате" који ће гласати за њега на страначкој скупштини, заказаној за 22. октобар, Рашковић Ивић је оценила да "није реч о вештачком прекрајању воље чланства, већ о увођењу реда и реалног стања"

_______________________________________________________

           ПOТПРЕДСЕДНИЦА Народне странке Санда Рашковић Ивић оценила је да је предстојеће окупљање страначких одбора који подржавају потпредседника Мирослава Алексића "опасан потез" који по њеним речима, слути на отцепљење оних у странци који се противе фер изборном процесу.

           Рашковић Ивић је поводом најаве одржавања тог скупа на Опленцу у недељу, 6. августа, оценила да није реч о томе "шта ће странка даље, него шта ће то друштво даље".

           "То су они који би, подозревам, желели да мењају ДНК Народне странке који се састоји од демократско-грађанског и националног и то на уштрб националног, а начин на који то раде, не видим да је демократски", рекла је Рашковић Ивић за портал Данас.

           Навела је да Народна странка неће мењати идеологију у којој по њеним речима има и националног и демократског.

           "Онима којима то не одговара желим срећан пут", рекла је потпредседница Народне странке.

           Упитана да ли следи цепање странке с обзиром на најаве враћања имена старе Алексићеве странке Народни покрет Србије,  Рашковић Ивић је одговорила да се "то друштво спремило да расцепи Народну странку".

           "Ако се већ помиње назив старе Алексићеве странке поникле у крилу Г17, а томе придода и скуп на коме само и искључиво учествују 'проверени кадрови', да подсетим да је сличан већ одржан на Дунаву пре четрдесетак дана, онда се то друштво спремило да расцепи Народну странку", рекла је Рашковић Ивић.

           Коментаришући наводе да председник Народне странке Вук Јеремић "вештачки прекраја вољу чланства и покушава да постави делегате" који ће гласати за њега на страначкој скупштини, заказаној за 22. октобар, Рашковић Ивић је оценила да "није реч о вештачком прекрајању воље чланства, већ о увођењу реда и реалног стања".

           "Плурализам мишљења увек је био присутан у Народној странци. Ту је био левичар Борислав Новаковић, грађанисти и десничари као Владимир Гајић и Синиша Ковачевић. Нико никог из странке не истерује. И сам Алексић је остао први потпредседник странке и шеф посланичког клуба", навела је Рашковић Ивић.

           Раније је најављено да ће се чланови, општински и градски одбори Народне странке који подржавају потпредседника странке Мирослава Алексића састати у недељу, 6. августа у хотелу на Опленцу, изнад Тополе и одлучити како ће странка даље деловати.

            (Бета)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари